Jättefiasko för Bayern - då får tränaren gå

FOTBOLL

KIEL

För en vecka sedan förlorade de ligatiteln.

I går kan Bayern München ha förlorat Champions Leaugeplatsen.

Nu är dessutom tränaren Ottmar Hitzfeld på väg bort - för att ersättas av Stuttgarts Felix Magath.

Foto: ANDERS DEROS
Ottmar Hitzfeld får gå.

Förra veckan förlorade Bayern München klart mot de nyblivna mästarna Werder Bremen. I går förlorade de precis lika klart mot tabelltrean Stuttgart (3-1) och inför den sista omgången skiljer nu bara en enda poäng mellan de båda lagen - och bakifrån hotar fyran Leverkusen att ta den tredje och sista platsen till Champions League.

Och efter en, med Bayern Münchens ögon sett, katastrofal säsong tvingas troligen tränaren Ottmar Hitzfeld lämna klubben, trots att hans kontrakt inte löper ut.

"Ett lyckokast"

- Ottmar var ett lyckokast för Bayern. Man kan knappast vara mer framgångsrik än han. Men någon gång kommer man till en punkt där man kanske inte längre klarar av att motivera laget, säger Bayern Münchens president Franz Beckenbauer till tv-kanalen Premiere.

- Vi ska sätta oss ner och ta ett beslut efter säsongen.

Men enligt tidningen Bild har föreningen redan bestämt sig för att satsa på en ny tränare - Stuttgarts succéman Felix Magath.

- Vi väntar på vilket beslut Felix Magath tar, säger Franz Beckenbauer till tidningen.

Denne har enligt tidningen fått ett kontraktsförslag från Bayern som börjar gälla den 1 juli 2004 och även om han själv inte har kommenterat det har Stuttgart börjat leta efter en efterträdare.

-Vi ska diskutera detaljer efter den sista speldagen, men jag märker på omvärlden att det finns ett visst intresse från Bayern, säger Stuttgarts president Erwin Staudt till sport1.

Anna Carlsson