Larsson vill avsluta med en dubbel

”Det vore en dröm för mig”

FOTBOLL

GLASGOW

I sin sista tävlingsmatch med Celtic hoppas Henrik Larsson säkra dubbeln för klubben genom seger i cupfinalen mot Dunfermline. Han gjorde två mål i den sista seriematchen i Skottland och hoppas på ännu en värdig signering av de sju åren i Glasgowklubben.

Ute efter dubbeln Henrik Larsson siktar på att avsluta med en dubbel. I helgen är det cupfinal.

  - Det vore en dröm för mig att få avsluta karriären i Celtic med att vinna den skotska cupen mot Dunfermline, säger Larsson, som gjort 39 mål för klubben denna säsong.

  Totalt är han uppe i 240 mål för klubben på sina 314 matcher och är klubbens tredje bästa målskytt genom tiderna. Bara Jimmy McGrory (470) och Bobby Lennox (273) är bättre.

  - Vi vill alla att resultatet ska gå med oss så vi lyckas vinna både ligan och cupen och därmed ta dubbeln. Jag ska göra allt jag kan för att se till att det lyckas, säger Larsson.

  Tränaren Martin O'Neill hoppas dock att inte för mycket fokus hamnar på att det är Larssons sista tävlingsmatch.

  - Dunfermline hoppas att vår koncentration inte är så bra och det finns en risk att vi störs. Men vi vet att vi måste prestera på topp för att vinna matchen, säger O'Neill.

  Dunfermline slutade fyra i ligan och Celtic är förstås favorit till titeln.

  I en avskedsmatch i Larssons ära mot Sevilla den 26 maj spelar han sin absolut sista match i klubben - sen väntar EM med Sverige.

TT-Reuters