Reals ras

Fem raka förluster - tvingas kvala till Champions League

FOTBOLL

Vilket ras, Real Madrid. I går förlorade stjärnlaget sin femte raka match i ligan - och tappade Champions League-platsen till Barcelona.

- Nästa säsong måste vi ha en grupp som är redo att kämpa från början till slut, säger klubbdirektören Jorge Valdano.

Vad hände, Helguera?

Åskådarna på Santiago Bernabeu fick i går bevittna ett nytt Real-fiasko. Real Sociedad gav en lektion i fotboll och ledde med hela 3-0 efter en dryg halvtimme. Stora delar av publiken lämnade arenan redan då, de andra stannade kvar bara för att bua ut sitt lag.

- Vi förstår supportrarnas ilska. När ett lag som Real Madrid inte vinner någon titel och avslutar säsongen på det här viset, måste vi inse att något är fel, säger tränaren Carlos Queiroz.

5 raka - klubbrekord

Real Madrid försökte visserligen kämpa sig in i matchen och reducerade till 1-3 i slutet av den första halvleken.

Men med en halvtimme kvar släcktes hoppet, när Xabi Prieto straffsköt Sociedads fjärde mål för kvällen.

"Los galacticos" avslutade ligan med fem raka förluster, vilket är rekord i klubbens historia. Att man tappade andraplatsen i ligan, en placering som betyder spel i Champions League nästa säsong, är förödande. Att man gjorde det till Barcelona gör inte saken bättre.

- Det här var det sista kapitlet på en psykisk kollaps som sällan har skådats. Många spelare saknar den rätta attityden, säger klubbdirektören Valdano.

Storstädning?

Redan nu kan man konstatera att stora förändringar kommer att ske inför nästa säsong.

- På måndag har vi ett styrelsemöte där flera viktiga beslut kommer att tas. Nästa säsong måste vi ha en grupp som är redo att kämpa från början till slut, säger Valdano.

Emir Osmanbegovic