Miljardfiaskon - då får tränarna sparken

1 av 2
Carlos Queiroz.
FOTBOLL

Real Madrids säsong: fiasko. Liverpools säsong: fiasko.

I går sparkade storklubbarna sina tränare.

- Vi gjorde ett misstag med Queiroz, säger klubbpresidenten Florentino Perez.

Så sent som i mars hade Real Madrid chansen att vinna trippeln. Då började mardrömmen. Torsk i den spanska cupfinalen mot Real Zaragoza följdes upp av en chockförlust mot Monaco i Champions League-kvartsfinalen.

När stjärnlaget sedan avslutade den spanska ligan med fem raka förluster, och slutade på en fjärdeplats, fick klubbledningen nog. Portugisen Carlos Queiroz sparkades i går.

- Det här var en säsong som har skadat vårt anseende. Real Madrid är en av världens största klubbar och har inte råd med sådant, säger Perez.

- Jag måste erkänna att vi gjorde ett misstag när vi utnämnde Queiroz till huvudtränare. Nu börjar vi en ny era med Jose Antonio Camacho.

Camacho kommer närmast från Benfica, där han tillbringat de två senaste åren.

Houllier sparkad

Även Liverpool sparkade sin tränare i går. Fransmannen Gerrard Houllier får lämna Anfield efter sex år med klubben - som inte har sparkat en tränare sedan 1956.

- Vi ställde oss själva frågan om vi skulle kunna slåss om ligatiteln nästa säsong och kände att saker och ting inte kan förbättras utan en förändring, säger direktören Rick Parry.

Houllier ledde Liverpool till fem titlar under 2001, men har inte lyckats vinna ligan under sin tid i klubben. I år slutade Liverpool fyra i Premier League.

De hetaste kandidaterna till tränarjobbet i Liverpool är Charltons Alan Curbishley och Valencias Rafael Benitez.

Emir Osmanbegovic