Henke – hetast i Europa

Larsson är det mest eftertraktade Bosmanfallet - någonsin

FOTBOLL

LONDON

Här är ett kvitto på Henrik Larssons storhet.

Han utpekas nu som det mest eftertraktade Bosmanfallet någonsin inom världsfotbollen. 30 klubbar har hört sig för hos hans agent, skriver engelska tidningen The People idag.

Foto: ap
HELT OSLAGBAR 30 klubbar jagar Henke Larssons högst attraktiva signatur inför nästa säsong. Tottenham är klubben som sägs vara närmast att värva Henke - i England. Men en flytt till Barcelona, Villarreal, Japan eller Quatar nämns också.

Henke Larsson lämnade skotska Celtic som en Gud i fansens ögon. Och även om den skotska ligan ofta utpekas som second hand har detta inte stoppat storklubbarna från att plocka kölappar hos Henkes holländske agent.

Bland de 30 klubbarna finns hela 9 från Premier League.

Kruxet är att Henke vill bort från brittiskt regn och kyla och till solen och värmen i Spanien för att avsluta sin makalösa karriär.

Barcelona jagar

Där har bara Villareal, semifinalist i årets UEFA-cup, öppet anmält sitt intresse.

Men det är säkert inte bara rykten att storlaget Barcelona också gett sig in i jakten på den svenskskotske skyttekungen.

Bland de engelska lagen nämns Tottenham som storfavorit i racet om Henkes tjänster.

Tottenham, i år ett bottenlag i Premier League, försökte knyta Henrik Larsson till sig redan i fjol sommar utan att lyckas.

Bollen ligger hos Henke

Henke ville då hålla sitt löfte gentemot Celtic och fullfölja kontraktet med den klubb som gett honom hans stora lyft i karriären.

Bollen ligger nu hos Henke Larsson, som kan använda EM-slutspelet som ett enda stort skyltfönster för att ännu mer stärka sin status och position innan han slutligen gör sitt val.

Även de penningstinna ligorna i Japan och Qatar har nämnts som tänkbara slutstationer.

Men även om Henrik Larsson hunnit bli 33 år är han ändå övertygad om att han har mer att ge i en riktigt stor liga.

Att döma av den kö av klubbar som nu växt till 30 tycks fler inne på samma linje.

Leif-Åke Josefsson