Två mål – noll poäng

Marcus Allbäck: Synd att det inte räckte...

FOTBOLL

Henke, Ljungberg och Zlatan gjorde mål för sina klubblag i helgen. Marcus Allbäck ville inte vara sämre – han gjorde två.

– Det är givetvis oerhört skönt. Synd bara att det inte räckte, säger Marcus Allbäck.

Foto: Bildbyrån
PREMIÄRSUCCÉ... ...till ingen nytta. Marcus Allbäck gjorde två mål i debuten för Hansa Rostock (här klappas han om av Marcus Lantz). Men det räckte ändå inte till några poäng.

Den svenske anfallaren lämnade Aston Villa för att få speltid och hitta målformen. I går gjorde han debut för tyska Hansa Rostock, spelade från start och visade sin målfarlighet direkt. Allbäck nätade två gånger under lagets vilda jakt på en poäng hemma mot Kaiserslautern (2–3 till slut).

– De gjorde två mål i slutet av den första halvleken. Vi spelade väldigt dåligt och gav dem stora ytor och tid med bollen. Första halvlek var under all kritik. I andra ändrade vi om, Rade (Prica) kom in och vi gick över till tre anfallare.

– Mitt under vår press så kontrar de in trean. Då kändes det rätt uppgivet, man tar inte in ett tremålsunderläge så ofta, säger Allbäck.

Efter svenskens reduceringsmål med tjugo minuter kvar tändes hoppet för Hansa. Hemmalaget pressade på och hade ett par fina målchanser.

Farlig nick av Prica

– Bland annat hade Rade (Prica) en nick som räddades på mållinjen. Men de höll undan, säger Allbäck.

Trots förlusten var Allbäcks debut en succé. Hans två mål garanterar honom speltid även i fortsättningen av Bundesliga.

– Det första målet var en nick som målvakten var på men inte lyckades hålla. Det andra målet var på volley efter att Rade nickat ner bollen till mig. Men då var det försent, det målet kom på slutet, säger Allbäck.

Hansa Rostock avslutade med en helsvensk anfallstrio.

Förutom Allbäck och Prica fanns även Magnus Arvidsson med på plan under de sista 25 minuterna.

– Det var då vi gjorde våra två mål, så vi får gärna fortsätta spela ihop, säger Allbäck.

Här är alla svenskar i Rostock

Emir Osmanbegovic