"Zlatan med från start mot Ajax"

I dag kommer svensken "hem" till Amsterdam

FOTBOLL

MILANO

Zlatan Ibrahimovic kan spela från start mot Ajax.

Hans lyckade debut tog honom ett stort steg närmare startelvan.

Mycket tyder på att han tar en plats i förstaelvan i morgon.

Foto: SCANPIX
"MATCHEN GÄLLER MYCKET" Zlatan, eller "Ibra" som han kallas i Italien, lär spela från start i morgon.

Juventus lämnade i morse Turin. I klubbens privatplan flög Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater till Amsterdam. Där väntar en mycket känsloladdad match för Zlatan.

- Men Capello tror att Ibrahimovic har rätt mentalitet för att klara det, vi pratade om det häromdagen, han sa

"pojken är ung men redan ett proffs, även mentalt", säger en Juventus-källa till Sportbladet.

Bara två veckor har gått sedan Zlatan lämnade Ajax, klubben han spelade för i tre år. I dag återvänder han till sin gamla arena, staden, fansen.

- Capello kommer att prata lite mer före matchen med "Ibra", det här är en match som gäller mycket och Capello kommer att ge honom lite extra stöd, säger Juve-kontakten.

För börsnoterade Juventus med sin miljardomsättning är Champions League-spelet minst lika viktigt som ligan, om inte viktigare. Efter misslyckandet senast och finalförlusten för två år sedan har Juventus bara ett mål:

- Jag och klubben vill vinna Champions League, säger Fabio Capello.

Ihop med Del Piero

Enligt flera källor till Sportbladet spelar Zlatan troligen från start i morgon. Capello vill göra sin "turn over" och skifta spelare för att spara dem med tanke på Juventus tuffa spelschema. Även om tränaren på sikt, som Sportbladet skrev om i går, vill spela ihop David Trezeguet och Zlatan, blir det ändå Del Piero och svensken som börjar på topp nu. Trezeguet är inte i hundraprocentig form efter sin skada som han dessutom fått ny känning av efter premiären. Enligt Sportbladets uppgifter har Capello redan bestämt sig för vilka som spelar. Bara om det händer något på den sista träningen ändrar han sig.

I kväll, klockan 18.15, springer Zlatan Ibrahimovic på nytt in på Amsterdam Arena för träning. Med starka känslor inombords, men också starkt självförtroende efter sin debut.

- Zlatan, som ni kallar honom, är den stora snackisen här. Det ska bli spännande att se hur han klarar sig mot sina gamla lagkamrater, säger krönikören Luigi Garlando på Gazzetta dello Sport till Sportbladet.

Jennifer Wegerup