Offensivt Dif mot Utrecht

”Viktigare att göra mål än att hålla nollan”

FOTBOLL

AMSTERDAM

Det blir ett offensivare Djurgården på Stadion Galgenwaard än på Delle Alpi.

- Det var viktigare att göra ett mål än hålla nollan, säger Djurgårdens tränare Kjell Jonevret inför Uefacup-matchen mot holländska Utrecht.

Det var ett Djurgården med självförtroende som i går tränade på matcharenan i Utrecht.

– Det finns ingen ängslan eller oro som det fanns lite av inför Juventusmatchen. Här känner vi bara glädje. Utrecht är ju inte Juventus. Vi ska kunna spela högre upp, säger Jonevret.

– Men Utrecht är ett stabilt lag utan några stora stjärnor, dem får de inte behålla. Men de hade en spelare med i landskampen mot Sverige: Dave van den Bergh som vänsterforward.

Viktigt att göra mål

Djurgården kommer inte, som på gammalt italienskt manér ute i Europa, gå in för att hålla nollan på bortaplan.

– Nej, jag tycker det är viktigare att göra mål på bortaplan. Gör vi ett spelar det inte så stor roll om de gör ett eller två. Men för den skull får det inte bli svängdörrar.

Jonevret räknar inte med några ändringar i backlinjen.

– Den har fungerat bra på sistone.

Därmed sitter Markus Karlsson kvar på bänken.

Djurgården har 20 spelare med sig till Holland. De får ha sju avbytare på bänken.

– Juraj Dovikovic fick stanna hemma med halsont. Sedan är Stefan Bergstoft och Sören Larsen också kvar i Stockholm, säger Jonevret.

Han var nere och såg Utrecht i ligamatchen i helgen mot hemma mot NEC (1-0).

– De är välorganiserade och ligger rätt i banan. Därför lyckades de också spela oavgjort mot Ajax i matchen före. Men i söndags såg jag att de hade det svårare när de skulle föra matchen. Nu hoppas vi kunna föra matchen men det är ju ändå de som har pressen på sig med hemmaplan, säger Djurgårdentränaren.

”Johansson är deras bäste spelare

Utrechts tränare Foeke Booy har störst respekt för Andreas Johansson och Tobias Hysén bland svenskarna.

– Johansson är deras bäste spelare. Vi har inget emot favoritskapet men måste ha tålamod och får se upp med kontringar, säger Booy, som var och såg Djurgården besegra Hammarby i lördagens derby.

Utrecht har också tagit hjälp av förre Dif-spelaren Geert den Ouden (nu i ADO Den Haag).

– Vi får väl se om han har några analysegenskaper. Till oss sa Den Ouden: ”Dom tar ni lätt”. Men han har sagt samma sak till Utrecht om oss. Jag litar mer på mina egna ögon, skrattar Jonevret.

LAGEN:

Johan Flinck