Här blir ”Flu” kungar i Rio

Bäst i stan: En av de starkaste känslorna i livet

1 av 2 | Foto: LANCEPRESS
Sambatakter Fluminesespelarna jublar efter 3-0-målet. Matchen slutade 4-1 och Fluminese kan titulera sig bästa laget i Rio.
FOTBOLL

RIO DE JANEIRO

Fluminense är inte bara bäst i stan - Fluminense är överlägset bäst i stan.

Större än 4-1 mot arvfienden Flamengo i finalen av Taça Rio blir det inte.

Karnevalen var tillbaka i Rio de Janeiro i natt.

I fotboll finns det nog inget grymmare än att bli utklassad av din lokalrival i en cupfinal. Hur Flamengo-spelarna kände sig när bollarna rasade in bakom målvakten Diego är lätt att föreställa sig.

På 25 minuter tappade de rödsvarta allt. 0-0 blev

0-4. Att förlora en cup är en sak, att fullständigt svika sina fans en annan.

"Jag skäms"

- Jag vill be om ursäkt. Jag skäms, konstaterade anfallaren Dimba.

Känslorna på andra sidan Maracanã var naturligtvis helt annorlunda.

- Det här är en av de starkaste känslorna i mitt liv. Vi trodde starkt på oss själva och gick ut på planen med det självförtroendet. En stor och rättvis seger mot ärkerivalen, säger Fluminenses mittfältare Juninho, som för övrigt är en annan Juninho än både den som spelat i Celtic och den som spelar för Lyon.

Eftersom den brasilianska ligan fortfarande inte fått ordentligt fotfäste är de lokala mästerskapen de viktigaste för den största delen av fansen - i synnerhet de från Rio de Janeiro.

I stort sett kan alltså Fluminense redan se tillbaka på ett lyckat år. För Flamengo är verkligheten en helt annan.

Vassa tungor säger att den stora anledningen till att Rio-klubbarna är så fixerade vid sina egna mästerskap är att de helt enkelt är chanslösa i ligan, och kanske finns det ett korn av sanning i det.

Knappt råd med löner

Även om nästan alla brasilianska klubbar har stora ekonomiska problem har rötan nått längst i Rio. Jätten Flamengo har knappt råd att betala ut löner längre, och har ett lag som mest består av färska juniorer.

För dem handlar framtiden om överlevnad snarare än något annat. För Fluminense handlar den om nya cupfinaler. I den snåriga brasilianska djungeln av serier och turneringar innebär segern i cupen om staden Rio de Janeiro att de är kvalificerade för finalen i cupen om staten Rio de Janeiro.

8 klassiska klubbar