– Zlatan är svårare att markera än Ronaldinho

Gravesen hyllar Juventus- stjärnan

1 av 4
"IBRA" Svensken är tuffare än både...
FOTBOLL

Tung måstematch för Zlatan i kväll.

Då hyllas den svensken av Real Madrids mittfältsstjärna Tomas Gravesen.

- Zlatan är den tuffaste motståndaren jag mött, säger den danske landslagsspelaren.

Efter Liverpools magiska första halvlek på Anfield förra tisdagen fick Juventus en mäktig uppförsbacke att bestiga. Matchen slutade

2-1 till Liverpool efter Fabio Cannavaros reducering i den andra halvleken. Det gav visserligen stort hopp, men Juve måste vinna i kväll för att gå vidare till semifinalspelet.

Eftersom storskytten David Trezeguet är skadad och utanför truppen ligger ansvaret på Zlatan Ibrahimovic och Alessandro Del Piero som bildar anfallspar.

Uppsnurrad av Ibra

Real Madrids mittfältsdynamo Tomas Gravesen tror på Zlatan. Gravesen, som blivit uppsnurrad av den svenska superstjärnan i åttondelsfinalerna mellan Real och Juventus och i EM-slutspelet förra sommaren, säger till den spanska sporttidningen Marca att Zlatan är den tuffaste motståndaren han stött på i sin karriär.

- Han är svårare att markera än Ronaldinho, Eto"o och alla andra jag någonsin mött, säger Tomas Gravesen.

Och Zlatan har flyt just nu. I lördags gjorde han två mål för sitt Juventus i 3-3 matchen mot Fiorentina.

I går kunde Sportbladet dessutom rapportera att Juventus är på väg att förlänga hans kontrakt till 2009, med en löneförhöjning på ungefär tio miljoner kronor per år.

Inget mål - än

Men faktum är att Zlatan hittills inte alls lyckats i Champions League. "Ibra" har spelat i samtliga Juventus matcher men har fortfarande inte gjort något mål.

Hans lagkamrater har heller inte varit särskilt bra framåt. Juventus har gjort nio mål på nio matcher vilket är överlägset sämst av lagen som är kvar i turneringen.

Det mesta av försnacket har handlat om allt annat än fotboll.

I slutet på förra veckan skrev Juventus mest radikala fans, Ultras, en uppmaning på sin hemsida: dra fram knivarna förbered järnrören - en hämnd för läktarkravallerna på Heyselstadion 1985 där 39 människor, varav 33 Juventus-anhängare, miste livet.

Vädjade om lugn

4000 Liverpoolsupportrar väntas vara på plats på Delle Alpi i kväll och säkerhetsåtgärderna är rigorösa.

Juventus borgmästare Sergio Chiamparino vädjade i går till både Juventus och Liverpools supportrar att hålla sig lugna.

Liverpools vd Rick Parry gick dessutom ut och bad de tillresta Liverpoolfansen att sköta sig och undvika flaggor och annat som kan uppfattas som provocerande på läktaren.

David Tanentsapf