Gerrard missar högriskmatchen

...men Alonso och Cisse är tillbaka

FOTBOLL

Liverpools lagkapten Steven Gerrard missar onsdagens kvartsfinalmöte med Juventus. En ljumskskada stoppar honom från spel.

Steven Gerrard är skadad.

På onsdagkvällen spelar Liverpool säsongens viktigaste match då laget spelar returmatch mot Juventus i Champions League-kvartsfinalen. Liverpool har 2-1 att gå på efter första mötet hemma på Anfield Road. I returen får laget klara sig utan viktiga lagkaptenen Steven Gerrard. Mittfältaren skadade ljumsken i helgens ligamöte med Manchester City. Skadan ska inte vara allvarligare än att han kan spela i helgens hemmamatch mot Tottenham. Saknas i kvällens match gör även yttermittfältaren Harry Kewell, vindsnabbe Florent Sinama-Pongolle och arbetsmyran Dietmar Hamann.

Alonso och Cissé tillbaka

Liverpool får dock tillbaka två spelare till truppen igen. Det är mittfältaren Xabi Alonso och forwarden Djibril Cissé. Om någon kommer att få starta matchen är högst osäkert men det kan bli så att Alonso ersätter Gerrard på det centrala mittfältet.

Annars har det mesta inför denna Champions League-drabbning handlat om något helt annat än fotboll. Det var under ett möte lagen emellan 1985 på Heyselstadion som läktarkravaller utbröt. Totalt omkom 39 människor, 33 av dem Juventus-anhängare.

Nu går snacket om att en hämndaktion planerats, och på en supportersida för Juventus står följande uppmaning: ”dra fram knivarna och förbered järnrören”. Högt uppsatta personer för båda klubbarna har gått ut och vädjat till sina supportrar att hålla sig lugna. Återstår att se om det ger genomslagskraft.

Det ser dock inte lovande ut. Natten till onsdag överföll sex Juventus-anhängare en Liverpool-supporter. Polisen grep gärningsmännen som försökte fly i en bil. Den utsatta personen vårdas på sjukhus med ansiktsskador.

Daniel Markne