Mourinho räds inte Liverpools fans

”De sitter bakom mig så nära att de nästan kan röra vid mig”

FOTBOLL

Chelseas provokative och aldrig svarslöse tränare Jose Mourinho är inte nervös inför hatmötet mot Liverpool på Stamford bridge ikväll.

– Det är normalt att vara illa sedd av motståndarnas fans. Det är inte bara Liverpool utan det gäller alla, säger mannen som inte drar sig för att hyscha åt den röda klacken.

Stamford Bridge är speciellt på så sätt att bortafansen sitter på långsidan, direkt bakom Chelseas avbytarbänk. Men Mourinho är inte ängslig för det.

– Dom försöker alltid störa mig lite, men jag försöker lugna ner dem och vara vänlig mot dem, säger Mourinho till brittiska taboliden The Sun.

Ville tysta

Det var i ligacup-finalen i februari som Mourinho satte fingret till munnen som för att tysta Liverpools fans efter att Chelsea kvitterat.

För det tilltaget fick Mourinho lämna bänken, men hann även tjafsa med Liverpool-backen Jamie Carragher.

Chelsea vann matchen i förlängningen, men incidenten refereras livligt i brittisk media inör mötet i kväll.

Chelsea ligger 31 poäng före Liverpool i Premier League. Tre gånger har "The Blues" vunnit över Liverpool den här säsongen; förutom ligacup-finalen har de vunnit två gånger i Premier League.

”Vi kan vinna på Anfield”

Samtidigt slog Liverpool som bekant ut Juventus i kvartsfinalen.

Ett Liverpool i Champions League-form har chansen att ta poäng på Chelsea på Stamford bridge. En utgång som i och för sig inte tycks oroa Mourinho.

– Vinner vi inte så vinner vi inte. Vi kan vinna i returen. Det är det viktigaste, säger Moruinho, som inte tänker hetsa upp sig över en eventuell förlust.

– Oberoende av resultatet tror jag att vi kan ta oss till finalen. Vi kan vinna på Anfield.

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM