Ny eldattack mot målvakt

Luca Bucci bröt Uefacup- semifinalen - fördes till sjukhus

1 av 2 | Foto: PRESSENS BILD
5 MAJ, MOSKVA Parmas målvakt Luca Bucci träffas av en bengalisk eld och förs till sjukhus.
FOTBOLL

Så har det hänt igen.

Den här gången var det Parmas målvakt Luca Bucci som fick bryta matchen och föras till sjukhus sedan han träffats av en fyrverkeripjäs från läktaren.

Det var obehagliga scener som utspelades på CSKA-stadion i Moskva sent i går kväll. Mångas tankar gick till Champions League-matchen mellan Milan och Inter då Milans målvakt Nelson Dida träffades av en brinnande bengal.

Uefacupsemifinalen mellan CSKA Moskva och Parma var elva minuter gammal när ryssarnas Daniel Carvalho sköt 1-0 med en mäktigt volleyskott. 30000 åskådare firade målet vilt och av okänd anledning slängdes en fyrverkeripjäs ner mot Parmas målvakt Luca Bucci.

Explosion vid huvudet

Den exploderade nära huvudet och spelet stoppades i nio minuter medan Bucci fick behandling på plan. Han var dock tvungen att bryta matchen och fördes till sjukhus med bland annat hjärnskakning. Bucci blev kvar på sjukhus över natten och kunde inte åka med laget hem till Italien.

-Det är skamligt att det händer just här och nu. Men jag hoppas att det var första och sista gången, säger CSKA:s tränare Valery Gazaiye.

Förra månaden hände en liknande fast betydligt allvarligare incident då Champions League-matchen mellan Inter och Milan fick avbrytas. Det regnade bengaliska eldar över planen och Milans målvakt Nelson Dida träffades på axeln.

-Det har hänt på flera olika arenor senaste tiden och det är naturligtvis inte bra, säger Valery Gazaiye.

"Enorm offensiv"

Parmas ordinarie förstemålvakt Sebastien Frey ersatte Luca Bucci, men Parma hämtade sig aldrig riktigt efter baklängesmålet och explosionen. CSKA gjorde ytterligare två mål - Carvalho igen samt Vasili Berezutsky.

- Mot bakgrund av förra matchen hade vi utarbetat en taktisk plan spetsad med en enorm offensiv, förklarade Valery Gazaiye segern.

I Uefacupfinalen väntar Sporting Lissabon som besegrade AZ Alkmaar efter förlängning.

Finalmatchen spelas i just Lissabon, Portugal, den 18 maj.

Robert Laul