Obi Mikel i London - ska träffa Chelsea?

John Obi Mikel dök aldrig upp på träning

Foto: Anders K. Christiansen/VG
KAOS John Obi Mikel skrev på för Manchester United – och kaos bröt ut. Den norska talangen har hotats, hållits gömd på hotell – och hävdar nu, enligt engelska tidningsuppgifter, att han inte längre vill spela för United.
FOTBOLL

Norske fotbollstalangen John Obi Mikel skrev på för Manchester United - och helvetet bröt lös.

Efter att ha varit försvunnen sedan i går uppges nu 18-åringen vara i London, troligen för ett möte med Chelsea.

Den norska fotbollssåpan snurrar vidare.

Foto: SCANPIX
John Obi Mikel försvann under Lyns cupmatch i går.

Historien blir bara mer och mer osannolik.

Den norska klubben Lyn har skyddat sin supertalang efter flertalet hot mot 18-åringen. Hoten uppkom när han överraskande skrev på för Manchester United i stället för Chelsea och därmed blev den dyraste försäljningen i norsk fotbollshistoria.

John Obi Mikel har sedan dess bott på ett hotell.

Under Lyns cupmatch i går försvann han tillsammans med en nigeriansk spelaragent i en bil - mot klubbens vilja.

Skumma personer

Mikel dök inte heller upp på torsdagens morgonträning och nu sprider sig oron i Lyn där man tar hoten på stort allvar. Lyn-direktören Morgan Andersen fruktar för talangens säkerhet.

– Det är mycket skumma personer vi har att göra med, säger han till VG.

På torsdagseftermiddagen kom uppgifter om att Obi Mikel tidigt i morse lämnat landet tillsammans med sin agent John Shittu, och att duon senare under dagen dök upp i London. Ett vittne på Gardermoen hävdar att han sett fotbollsspelaren på Oslo-flygplatsen tidigt i morse.

– Jag såg John Obi Mikel och hans agent. De var inne i kiosken och köpte tidningar mellan klockan 06.00 och 06.30, säger Bjørn Kåsin som jobbar i kiosken.

Lyn och Morgan Andersen har John Obi Mikels pass som dock gått ut, och klubben tror nu att John Shittu ordnat ett nytt och hjälpt 18-åringen att lämna landet.

– Det är inte så svårt att ordna fram ett falskt pass. Och jag räknar med att John Shittu hade med sig ett nytt när han kom till Norge, säger Andersen till VG.

Det har förekommit uppgifter om att agenter kring Mikel, bland annat i England, nu spelar ett smutsigt spel för att lägga vantarna på miljonsummor. Två olika agenter hävdar att de har kontrakt med Mikel och kräver 30 procent av hans lön.

Det ryktas också om att storspelare förlorat stora summor när norrmannen helt oväntat valde United i stället för Chelsea.

Ferguson på väg till Oslo

Även Chelsea känner sig blåsta och kräver ersättning för den uteblivna övergången.

Enligt norska Aftenpostens nätupplaga var Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson på väg till Oslo för att reda ut begreppen i historien som hela Norge talar om.

– Han ankommer till Gardermoen klockan 16.00. Jag pratade precis med honom på telefon och Alex är bekymrad, säger United-direktören Jim Ryan som redan befinner sig i Oslo.

Men Sir Alex kom aldrig.

– Alex Ferguson kom inte till Oslo eftersom att vi fått upplysningar om att Mikel var i London. Då var det meningslöst, säger Ryan.

Nu i kväll rapporterar VG att Mikel befinner i London, troligen för ett möte med Chelsea.

– Mikel har hittats i London, han var på väg att träffa Chelsea och vi väntar oss inte att Sir Alex (Ferguson) kommer till Norge nu, säger Lyns manager Morgan Andersen till norska Dagbladet.

Chelsea har valt att inte uttala sig, det har däremot Manchester United gjort som nu hävdar att Mikel ska spela för dem och ingen annan klubb.

– Vi har gjort klart med såväl klubben som spelare och allt har gått korrekt till, säger en representant för United.

Men enligt tidningen London Evening Standard så säger Mikel själv:

– Jag vill inte längre spela för Manchester United. Jag är inte nöjd med hur Lyn har skött det här och jag är arg över att de skickade polisen efter mig.

Läs också:

Pierre Bokvist, Magnus Herbertsson, TT