Spelarna i Belgien: Chippen är bäst

…men nu är Wilhelmsson på väg bort

FOTBOLL

Värsta konkurrenten Brügge blev mästare i går.

Men i kväll kan Chippen stå som segrare ändå.

Som belgiska ligans bäste spelare. En liga han förmodligen lämnar i sommar.

– Inter har varit på besök flera gånger, säger Chippen, 25, till Sportbladet.

Han börjar bli riktigt stor nu, Christian Wilhelmsson.

Precis som Sveriges tre världsstjärnor – Henke, Zlatan och Ljungberg – har Chippen skaffat superhemligt telefonnummer. Lillebror André agerar mellanhand och efter en stund ringer Anderlecht-stjärnan upp.

– Det känns väl sådär just nu. Brügge fick två enkla mål och vann ligan. Men det var en kul match och ett jävla tryck på arenan.

Lämnar Anderlecht

Chippen har gjort en kanonsäsong i Anderlecht. I kväll är han nominerad till belgiska ligans bäste spelare i konkurrens med lagkamraten Vincent Kompany och Brügges kapten Timmy Simons.

– Fantastiskt kul. Speciellt eftersom det är spelarna själva som röstat. Det är större än när ni journalister sätter betyg (skratt).

Av allt att döma lämnar han Anderlecht i sommar. Tottenham är sedan tidigare intresserat och Inter följer honom noga.

– Det finns inga konkreta förslag. Men det kan hända mycket i sommar. Inter är en storklubb i en bra liga, det är givetvis smickrande att de har varit och kollat på mig. Det känns spännande och det är upp till Anderlecht att bestämma hur det blir.

”Många vänner här”

Om du får välja land?

– Spanien, Italien eller England. Vilket spelar inte så stor roll.

Dina känslor för Anderlecht?

– Det är klart att det känns om jag sticker i sommar. Jag trivs jättebra här och har fått många vänner. Klubben har hjälpt mig med mycket, säger Christian Wilhelmsson som blev belgisk mästare ifjol.

Svenskarna som har högst status

Markus Eriksson