”Det värsta jag varit med om”

Kennedy mitt i fotbollsbråk – matchen fick avbrytas när fans stormade planen

FOTBOLL

Målvakten och en försvarare i det grekiska ligalaget Iraklis, där mittfältaren Kennedy Bakircioglü spelar, fick föras till sjukhus efter att ha blivit nerslagna av rivaliserande supportrar under derbymatchen mot Aris i Thessaloniki.

– Det var det värsta jag varit med om. Nu är man en erfarenhet rikare, säger Bakircioglü till TT.

Foto: VERONICA KARLSSON
CHOCKAD Kennedy Bakircioglü var svårt tagen sedan två spelare i hans Iraklis fick föras till sjukhus efter att ha blivit nedslagen av Aris-supportrar.

Fotbollsmatchen avbröts efter 41 minuters spel i första halvlek sedan supportrarna invaderat planen. I kaoset som följde skallade en supporter Iraklisförsvararen Tassos Katsabis. Och målvakten Georgos Abaris slogs i huvudet med ett föremål. Bägge fördes till sjukhus där de fick tillbringa söndagsnatten.

Rökbomb – i omklädningsrummet

– Abaris har fått komma hem och jag tror att Katsabis ska få lämna sjukhuset senare i dag. Tack och lov var de inte så svårt skadade som vi först trodde, säger svensken.

Redan före matchen hade Aris-supportrar kastat in en rökbomb i Iraklis omklädningsrum.

– Det var innan vi kommit dit. Aris fans kastade flaskor och annat på oss när vi kom till arenan. Och även under matchen kastades det rejält med saker, bland annat stolar från läktarna. Det blev långa avbrott både när vi gjorde 1–0 och 2–0 och sen stormade fansen planen när de gjorde 2–1. Sedan fick vi sitta nästan två timmar i omklädningsrummet och vänta innan vi fick lämna arenan.

– I dag känns det bättre, det har lugnat ner sig.

Matchen bröts

Fem supportrar till Aris arresterades senare under söndagen.

Efter 1,5 timmes uppehåll bröt domaren matchen. Då ledde Iraklis med 2–1. Aris, som ligger på kvalplats i tabellen med bara två matcher kvar att spela, riskerar inte bara kraftiga bötesstraff utan också förlust i matchen.

TT