Jagad i Europa

Målskytten Elmander brännhet: Det är smickrande

FOTBOLL

Målskytt och segerarkitekt i danska superderbyt.

Johan Elmander är brännhet på den europeiska proffsmarknaden - trots att Bröndby satt en prislapp på minst 40 miljoner.

- Flera storklubbar är intresserade, säger han till Sportbladet.

Bröndby demolerade FC Köpenhamn med 5-0 i det danska toppmötet. Johan Elmander gjorde det matchavgörande 3-0 målet och låg bakom ytterligare två.

Mål 3 matcher i rad

- Otroligt, jag har fortfarande inte fattat det. Det kunde blivit ännu mer, vi brände ju till och med en straff, säger han.

För Bröndby innebär segern att laget har åtta poäng ner till FCK med sex omgångar kvar. För Elmander innebär det att han nu gjort mål i tre matcher i rad.

- Det är skönt att det har lossnat. Jag har hela tiden spelat bra och legat bakom mycket, men som anfallare vill man ju göra mål.

På Bröndby Stadions läktare fanns åtminstone 15 scouter från olika europeiska klubbar på plats för att se toppmötet. Flera av dem var där för att specialstudera Johan Elmander.

Storlagen uppvaktar

Han har jagats av tyska storlag som Dortmund och Wolfsburg en längre tid, men nu har enligt uppgifter till Sportbladet även spanska och franska klubbar gett sig in i leken.

- Det är otroligt smickrande att det finns storklubbar som gillar det jag gör på plan. Just nu koncentrerar jag mig på att vinna guld med Bröndby. Sen utesluter jag ingenting. Jag kan dra till sommaren, men jag kan också bli kvar här i två år till, säger Elmander, som har kontrakt med klubben till 2008.

David Tanentsapf