Med våra tre stjärnor ska vi kunna vinna VM

FOTBOLL

Zlatan, Henke, Fredrik.

Jag blir glad bara av att skriva namnen.

Jag är så pass gammal att jag spontant när man pratar om Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna plitar ner Gre-No-Li plus Nacka plus Bosse Larsson plus en del andra namn som var stora när fotbollen var stor men ändå inte i närheten av att vara så stor som nu.

Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg är i dag så stora att man knappt kan begripa det.

Största bolltalangen

Henke Larsson också såklart, men hans skada har förhindrat honom från att ge sig själv det slutgiltiga erkännande vi så ofta förnekat honom för att han har spelat i en skotsk liga där "vem som helst kan göra mål".

Henke bidrog till Barcelonas triumf i världens mest underhållande liga.

Naturligtvis inte lika mycket som det leende geniet Ronaldinho men Henke var en del i segern och hade varit en än större del om han inte drabbats av sin olyckliga korsbandsskada.

Zlatan!

Man kan dra till med i princip vad som helst för att beskriva storheten i hans talang. En större bolltalang har aldrig funnits i svensk fotboll.

Nacka Skoglund hade om han fötts i dag givetvis anpassat sin bländande teknik till dagens snabbare fotboll, men han hade aldrig kunna mäta sig med Zlatans fysik och snabbhet.

Två är självgående - Freddie behöver laget

Zlatan Ibrahimovic är en unik fotbollsspelare och det är naturligtvis därför som han ständigt kommer att hamna i spekulationer om jättelika transfers.

Att Real Madrid vill ha honom är snudd på självklart. Att Zlatan har en agent som i ett tidigt skede läcker om intresset är visserligen en belastning men intresset är förmodligen så pass stort att spanjorerna väljer att negligera oprofessionalismen.

Om jag jämför Zlatan, Henke och Fredrik Ljungberg ser jag tre superstjärnor där två är självgående och en beroende av sin omgivning.

Tre av världens bästa spelare

Zlatan lyfter vilket lag som helst. Henke höjer alltid kvaliteten på de spelare som finns runtomkring honom.

Fredrik Ljungberg däremot kan ha hittat sitt lag. Sin existens, ungefär som Bergkamp vars trygghet i laget gjort honom till en världsspelare i klubblagssammanhang i drygt ett decennium.

Ljungberg är ingen playmaker men han är en världsspelare där han spelar och som inte ska baissas för att han dessutom har ett miljoninbringande modellutseende.

När jag tittar på de här tre spelarnas kvaliteter och de möjligheter de ger ett lag som kompletteras med Chippen, Källström, Isaksson, Edman och andra dugliga arbetare ser jag inte ett lag som bara ska kvalificera sig till VM 2006.

Med de här topparna ska vi kunna vinna VM. Vi har ju faktiskt tre av världens absolut bästa fotbollsspelare.

Det och organisation ska räcka hur långt som helst - eller hur Lars Lagerbäck?

Stefan Alfelt