”Jag kan inte prata - det går inte att beskriva”

Gerrard en av hjältarna – nu lämnar funderar han på att stanna i Liverpool

FOTBOLL

Slutsignalen har gått.

Liverpool har vunnit Champions League i en final som saknar motstycke i fotbollshistorien.

När lagkaptenen Steven Gerrard lyfter bucklan kan han fortfarande inte förstå vad som hänt.

- Jag kan inte prata. Det går inte att beskriva hur bra jag mår, säger han.

Foto: GETTY
KAPTENEN LYFTER BUCKLAN Vinsterna över Bayer Leverkusen, Juventus och Chelsea var skrällar. Men inget går upp emot den skräll - och upphämtning som Liverpool presterade i går i Istanbul. Segerorganisatör var - som oftast - mittfältsmotorn Steven Gerrard.

39:e minuten: Hernan Crespo

När Liverpoolspelarna klev in i omklädningsrummet i halvtid trodde ingen att det skulle finnas tillstymmelse till möjlighet att gå segrande ur matchen. Knappast ens de själva. Milan spelade helt enkelt en fantastisk fotboll. Kaká och Crespo såg tillsammans till att det tidigare så stabila Liverpoolförsvaret såg ut som bakfulla korpspelare. 3-0 var rättvist, kanske till och med i underkant.

- När vi låg under med 0-3 i halvtid trodde jag att jag skulle gråta efter slutsignalen, sa Steven Gerrard till Sky Sports efter matchen.

Full fart framåt

Milanspelarna trodde att saken var klar och kom in i den andra halvleken för att spela av matchen. Men Liverpool, och managern Rafa Benitez, hade bestämt sig för att göra ett ärligt försök att vända tillställningen. Han gick ner på trebackslinje och beordrade full fart framåt.

- Jag tvungen att ändra på en del saker och hoppas på att det skulle vända. Vi gjorde mål och det vände. Jag har inte ord för att uttrycka det jag känner just nu. Spelarna trodde - och vi vann, säger en chockad Rafa Benitez efteråt.

Och som det vände.

Liverpool gjorde tre mål på osannolika sex minuter. Den store organisatören var Steven Gerrard. Fixstjärnan var lika osannolikt bra i andra som han varit dålig i första. 1-3 tryckte han in själv på nick. Och det var Gerrard som ordnade straffen som Xabi Alonso, efter många om och men, förvaltade till 3-3.

- All ära till Benitez, han lät oss inte sänka huvudena. Han sa till oss att det inte var slut och att vi var med i matchen igen om vi fick ett tidigt mål, säger Gerrard.

Ett sargat Liverpool klarade Milans forcering under förlängningen. Dudek blev hjälte i straffläggningen. Miraklet var fullbordat.

Kan bli fortsättning

- Jag kan inte tro det. Det här måste vara en av de största cupfinalerna i historien. Folk kommer att prata om den här matchen i 20 eller 30 år, säger Jamie Carragher.

Den jagade Steven Gerrard, som många trodde gjorde sin sista match i Liverpooltröjan, lämnar nu dörren vidöppen för en fortsättning i klubben.

- Vi ska förhandla mycket snart, och det ser bra ut. Det här är den bästa känslan i hela mitt liv. Hur skulle jag kunna vilja lämna Liverpool efter en kväll som den här?

Läs mer om finalen:

David Tanentsapf