Italien: Milan begår självmord

1 av 4
FOTBOLL

ROM

Sorg och förtvivlan.

Ett Milan som gör motståndarna groggy och sedan begår självmord.

De italienska medierna skräder inte orden dagen efter den makalösa finalen.

Här följer några citat.

Corriere dello sport: "Det här hade vi aldrig sett tidigare. Milan lämnade tillbaks prisbucklan som de just vunnit i första halvlek med tre mål. Inte ens den envisaste engelske bookmaker tänkte vid det laget att det var lönt att räkna fram ett odds för Liverpool."

Corriere della Sera: "Vilken missräkning! Detta är det ofullbordade Milan. Man når fram till sista dagarna i mästerskapet och förlorar den vapenskölden. Det är inte ens en fråga om trötthet. Milan fortsätter att spela ut Liverpool även i andra halvlek. Men mitt i allt finns sex minuter av rent vansinne."

Gazzetta dello Sport: "Otroligt. Milan förlorade på straffar en cup man redan vunnit. De förlorade trofén - och de förlorade dåligt. Urdåligt. Därför att ett lag som gör tre mål under de första 45 minuterna, som spelar ut motståndarlaget, som gjorde motståndarna groggy med fantastiska aktioner, kan bara inte släppa in tre mål på sex minuter."

Il Messaggero: "Milan begår självmord. Det här är som att vakna efter en ond dröm och upptäcka att det inte var någon dröm. Man kan ju trösta sig med att det inte är slutet på världen och historien. Men det är i varje fall slutet på alla drömmar om Champions League för Milan. Laget vacklar ut från arenan Ataturk och publiken ser gapande på efter att ha utsatts för en storm av känslor och upplevelser."

Åke Malm