- Du ska brinna i helvetet, Drillo

Hot från kristna funda- mentalister får "Drillo" att hoppa av

1 av 2 | Foto: ap
Nytt tränaruppdrag för ”Drillo”.
FOTBOLL

Egil "Drillo" Olsen hoppar av jobbet som tränare för Fredrikstad.

Efter att ha avslöjat att han inte tror på gud har den förre landslagstränaren överösts av hotbrev från kristna fundamentalister.

- De säger att jag ska brinna i helvetet, säger "Drillo".

"Drillo" lyckades rädda kvar Fredrikstad i Tippeligan.

Men nu säger han alltså upp sig som tränare för klubben. Hoten blev för mycket för den legendariske landslagstränaren, som gjorde "drillofotbollen" till ett begrepp i hela fotbollsvärlden.

Fått hotbrev

- Jag fick hatbrev från kristna fundamentalister om att jag ska brinna i helvetet. Klubben samarbetar faktiskt med en kristen fundamentalistisk organisation. Jag tror inte på gud, och har fått en massa hotbrev från olika håll, berättar "Drillo" i en intervju med norska tv-kanalen NRK.

"Drillo" har nu sagt upp sig från sina uppdrag i Fredrikstad. Han säger att han inte har någon lust att vara kvar där han inte är önskad.

- När jag var i Kristiansand gick folk runt med tröjor där det stod "Tack för allt, "Drillo". I Skien stod det "Vi älskar dig "Drillo". När jag kom tillbaka till Fredrikstad sa folk "Stick härifrån". Så jag stack.

Videoanalys-chef

Norska Dagbladet skriver i dag att ny hemadress förmodligen blir Oslo. Norska mästarna Vålerengen har gett "Drillo" ett kontraktsförslag. Fast inte som tränare, utan som klubbens "chef för videoanalys".

- Vi ska instifta en sån tjänst i klubben. Videoanalysen har varit en försummad del hos oss. Därför ska vi knyta till oss en person, och "Drillo" är en av kandidaterna. Vi har kontaktat honom, och han var inte avvisande, säger Vålerengens klubbdirektör Kjetil Siem till tidningen.

Dagbladet skriver också att "Drillo", som i Norge ses som "videoanalysens fader", får jobbet om han vill ha det.

Fler som lagt av efter hot:

David Tanentsapf