HALLÅ HELA PRESSEN!

3 FRÅGOR TILL 3 KRÖNIKÖRER I 3 LÄNDER

FOTBOLL

Henry Winter, The Telegraph, en av Englands mest respekterade tidningar:

Förlust mot Arsenal förra helgen och en rad tuffa matcher på programmet. Har Wigans bubbla till slut spruckit?

– Förlusten mot Arsenal var snarast ett styrkebevis, eftersom bara oturen skiljde Wigan från poäng. Laget är hungrigt och har en utomordentlig manager I Paul Jewell. Wigan håller distansen ut och slutar bland de tio bästa.

Ännu en vecka av spekulationer kring Thierry Henry. Är det här hans sista säsong i Arsenal?

– Tråkigt nog är svaret ja. En sån fantastisk underhållare förtjänar den största scenen, nämligen Nou Camp. Henry, Ronaldinho och Etoó – vem slår det? Henry sticker och hela England kommer att sörja honom.

I dag möts bröderna Ferdinand för första gången. Kan Anton bli bättre än Rio?

– Nej. Rio är och förblir outstanding I familjen. Anton är en intelligentare person än brorsan och har lärt sig av Rios misstag utanför planen. Men Anton är inte lika intelligent som fotbollsspelare.

Miguel Rico, Sport, Spaniens ledande sporttidning:

Barcelonas anfallsspel har alltid varit bra. Men vilken upplaga av Barça har den starkaste offensiven?

– Romario och Stoitchkov var ju riktigt vassa tillsammans. Totalt sett är det dock det nuvarande laget med Ronaldinho i spetsen som är bäst framåt. Idealet hade varit dagens Ronaldinho ihop med ”den gamle” Ronaldo

Real Madrid imponerar inte. Vad måste klubben rätta till?

– De äldsta spelarna, Zidane till exempel, måste gå i pension. Klubben behöver unga hungriga spelare. Sedan måste Madrid ändra filosofi och fokusera på den sportsliga biten i stället för den kommersiella.

Athletic de Bilbao ligger sist i tabellen. Är det dags att skrota konceptet att bara använda baskiska spelare?

– Nej. Att plötsligt börja köpa in spelare utifrån löser ingenting. Deras filosofi är beundransvärd och har stort stöd av folket. Även om de skulle åka ner i La Segunda, vilket jag inte tror, kommer de att hålla hårt på traditionen.

Guido Guida, La Gazzetta dello Sport, Italiens största sporttidning:

Fiorentina ligger trea i serie A på samma poäng som Milan, hur länge håller det?

– Det kan hålla, men blir svårt. Fiorentina har haft ett gynnsamt spelschema och Luca Toni i absolut toppform. Frågan är hur man står sig när han sviktar. Dessutom är fansen i Florens mycket krävande.

Zlatan Ibrahimovic har bara gjort tre ligamål så långt denna säsong. Är det en besvikelse?

– Absolut inte. Juventus är så bra för att man inte är beroende av en enda spelares mål. Alla spelar för alla och Zlatan har varit oerhört viktig för laget. Jag skulle vilja säga att han spelmässigt varit bättre än förra säsongen.

Milan har problem vid fasta situationer och släpper in för många mål. Kan man vinna ligan ändå?

– Det kan Milan verkligen. Carlo Ancelotti är en av de bästa tränarna och man har ett fantastiskt försvar. Baklängesmålen har kommit lite konstigt men det är inte så att Milan inte har vad som krävs tekniskt och taktiskt.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM