Mållöst mellan Kalmar och Lilleström

Nanne: Ett kvalitetsbevis

FOTBOLL

Starkt bakåt och svagt framåt.

Det betydde 0–0 och en Kalmar-poäng borta mot Lilleström.

– Dom gör en bra match samtidigt som vi spelar under vår nivå och det är väl ett kvalitetsbevis i sig, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

Första halvleken var ingen höjdare. Båda lagen verkade ha svårt att tända till – och målen uteblev.

Så även efter paus, trots att Kalmar då spelade upp sig.

Svenskarna hade två heta chanser att spräcka nollan.

Första läget kom då Fabio Augusto, efter en lång löpning, skickade in bollen till Lasse Johansson. Men Johanssons skottförsök täcktes.

Shpetim Hasani hade i slutminuterna en gyllene chans att avgöra, men drogs ned av Anders Rambekk som fick syna det röda kortet.

Även Lilleström hade en del chanser i andra halvleken. Bästa läget var i inledningen då Espen Sörgård träffade Petter Wastås stolpe.

– Under första halvlek har vi stora problem att få igång vårt snabba passningsspel i kontringsfasen. Det gjorde att vi tappade bollen och dom fick ett större tryck på oss i första då det kändes som om vi är mer illa ute än vad vi var i andra. Andra halvlek ändrade vi och spelade en rakare fotboll. Utan att göra det speciellt bra så fick vi lite bättre balans i matchen men fortfarande var Lilleström det bättre laget, säger Kalmartränaren Nanne Bergstand på klubben hemsida.

Johan D Lundin ([email protected])