Selakovic avgjorde mot Djurgården

Skön revansch för Blåvitt

FOTBOLL

Invigningen av Södertäljes fotbollsarena blev ingen fest.

IFK Göteborg besegrade Djurgården i en händelsefattig match i Royal Leagues andra omgång.

Invigningsmatchen på Södertäljes fotbollsarena började i högt tempo. Djurgården tog tag i spelet på en gång - och var mycket nära att göra mål redan efter två minuter.

Tobias Hysén gjorde som vanligt - tog sig förbi på sin vänsterkant och spelade snett inåt bakåt. Daniel Sjölund var millimetrar från att få träff på bollen och ge Djurgården ledningen.

IFK Göteborg var inte med i matchen till en början. Djurgården trummade på och Hysén såg riktigt pigg ut. Men ju längre tiden led desto mer kom Göteborg.

I andra halvlek var det IFK för hela slanten. Djurgården radade upp misstag, Göteborg lyckades helt radera ut Tobias Hysén och vann mittfältskampen med ständig press på bollhållaren.

I den 59:e minuten kom matchens enda mål - och det var vackert. Håkan Mild skottfintade och slog istället en perfekt passning till djupledslöpande Stefan Selakovic, som rundade Oskar Wahlström och rullade in 0-1.

IFK Göteborg fortsatte stressa och pressa och Djurgården fick aldrig ordning på sitt spel.

Det var ingen stor underhålling, men Göteborgs taktik var effektiv. Matchen slutade 0-1 och båda lagen har tre poäng efter två spelade matcher.

I nästa omgång tar Göteborg emot Ålborg. Djurgården åker till Norge för match mot Lyn.

Jens Möller

ARTIKELN HANDLAR OM