”Fener” rycker mot guld

FOTBOLL

Seger i superderbyt och Fenerbahçe har liga­titeln som i en liten ask.

Brassen Marcio Nobre chippade in matchens enda mål som gav ”Fener” tolfte raka ligasegern.

– Jag är jätteglad, säger tränaren Christoph Daum.

28 000 fans på ett kokande Ali Sami Yen-stadion fick se bortalaget Fenerbahçe knipa de tre poängen. ”Fener” har nu sex poäng ner till just Galatasaray.

Fenerbahçe kontrollerade matchen från början till slut. Matchens enda mål gjorde brassen Marcio Nobre, som chippade över Galatasarays colombianske målvakt Faryd Mondragon efter en fin långpass av Stephen Appiah.

– Jag är jätteglad att vi vann derbyt, och det känns underbart att vi höll tätt, eftersom vi varit slarviga bakåt i de senaste matcherna, säger lagets tyske tränare Christoph Daum.

Jagar rekordet

Fenerbahçe inledde ligaspelet med två raka kryss, men har sen dess tolv raka segrar vilket är nytt klubbrekord. Seger i mötet mot Trabzonspor på fredag och laget har tangerat Besiktas 13 raka, flest någonsin i den turkiska ligan.

– Det är förstås fantastiskt, säger Daum.

Istanbul-derbyna är kända för sin hatiska stämning. Men i går var 1 150 Fenerbahçe-supportrar på plats, och det gick alldeles utmärkt. Grupperna hälsade varandra med välkomstramsor före matchstart, och förutom ett 20-tal arga Galatasaray-fans, som bröt loss stolar efter slutsignalen, var läget lugnt.

– Det var en stor glädje att få spela derbyt när atmo­sfären var så underbar, säger Christoph Daum.

David Tanentsapf