Hansson jagas av toppklubbar

Landslagsbacken glödhet på transfermarknaden

Foto: Bildbyrån
Villebråd Herenveen och landslagets Petter Hansson är på väg bort. Flera engelska klubbar är inresserade.
FOTBOLL

Petter Hansson jagas av flera Premier League-klubbar.

Enligt uppgifter från Holland visar även Feyenoord stort intresse för landslagsbacken.

Petter Hansson har under flera år varit en av den holländska ligans bästa mittbackar, och är en nyckelspelare i Heerenveen. Enligt holländska källor som Sportbladet talat med är Petter Hansson hetare än någonsin på transfermarknaden.

Flera engelska och sydeuropeiska klubbar har visat stort intresse på slutet, och sedan tidigare är även Feyenoord intresserat.

– Intresset kring Petter är jättestort just nu. Klubben på jakt efter en ny mittback, eftersom mycket tyder på att Petter försvinner inom kort, säger källan.

Detta bekräftas också av Petter Hansson.

– Ja, jag vet att klubben letar efter mittbackar. Sen vad det innebär vet jag inte, jag har inte hört om några konkreta bud i nuläget, säger han.

Hög prislapp

Det som skulle kunna sätta käppar i hjulet för en övergång är priset. Hansson har 1,5 år kvar på sitt kontrakt med Heerenveen och klubben kräver en anständig summa för att släppa sin mittbacksstjärna. Detta säger också av Petter Hanssons agent Kent ­Carlzon.

– Just nu finns det inga konkreta bud att ta ställning till. Om Heerenveen fått in bud de sedan avvisat kan jag inte svara på. Problemet är ju att prislappen är väldigt hög. Heerenveen har uttryckt att de byggt laget kring Petter, och att få loss honom i nuläget kan bli svårt, säger Kent Carlzon.

David Tanentsapf