Utvisad efter slagsmål

Tränaren rasar mot Chippen – tvingades be sitt lag om ursäkt

Foto: PHOTONEWS
Kan bli lång avstängning Anderlechts och landslagets Christian Wilhelmsson, i vänstra hörnet, hamnade i bråk med Hasan Kacic, Lierse, som ligger i högra hörnet. Båda blev utvisade – och Chippens tränare Franky Vercauteren blev förbannad. Nu riskerar Wilhelmsson en lång avstängning.
FOTBOLL

Han fick rött kort direkt efter att ha sparkat på en motståndare och riskerar flera matchers avstängning.

Efteråt bad en ångerfull Christian Wilhelmsson om ursäkt till lagkamraterna och sin förbannade tränare Franky Vercauteren.

– Jag är ingen våldsam spelare, säger Chippen.

Chippen fick lämna planen efter attacken.

Händelsen inträffade efter 42 minuter i Anderlechts hemmamatch mot Lierse. Christian Wilhelmsson var på väg mot mål när han kapades bryskt av kroatiske Lierse-backen Hasan Kacic. Kacic fortsatte attackera svensken med slag när båda låg på marken. Till slut brast Chippens tålamod och han svarade med att sparka Kacic över benen.

Visade ut båda

Domaren Joeri van de Velde hade inget annat val än att plocka upp det röda kortet och visa ut båda slagskämparna. Chippen riskerar flera matchers avstängning och efteråt var Anderlecht-tränaren Franky Vercauteren märkbart upprörd när situationen kom på tal.

– Christian är en viktig spelare, hans utspel försatte hela laget i fara, säger Franky Vercautern till belgiska tidningen Le Soir.

Lång avstängning?

En stor orsak till Vercauterns dåliga humör är att Christian Wilhelmsson nu riskerar en lång avstängning. Anderlecht leder just nu den belgiska ligan, men har tvåan Standard Liége (22:e april) och trean Club Brügge (26:e mars) kvar att möta.

– Han riskerar att stängas av i några matcher för det han gjorde. Det är inte alls bra. Vi har svåra matcher mot Standard Liége och Club Brügge framför oss och Christian riskerar att missa någon av dem, säger Franky Vercauteren.

”Jag är inte våldsam”

Efter matchen var Chippen mycket ångerfull, enligt Le Soir. Samma tidning uppger att han var tvungen att be om ursäkt till både lagkamrater och tränare för sitt tilltag. Han är också uppenbart orolig för en lång avstängning.

– Jag hoppas att det bara blir en match. Jag är ingen våldsam spelare. Jag har aldrig gjort något sånt här övertramp förut, säger Wilhelmsson.

Anderlecht lyckades göra tre mål i den andra halvleken, utan Wilhelmsson på planen, och behåller därmed sin serieledning. För lagets andra svensk, Pär Zetterberg, slutade Lierse-matchen betydligt lyckligare. Han krönte en ny fin insats med ett straffmål som fastställde slutresultatet.

Han har varit i blåsväder förr...

David Tanentsapf