– Lantz borde vara given i VM

Laudrup hyllar svensken

FOTBOLL

KÖPENHAMN

Marcus Lantz borde vara given i VM – tycker Michael Laudrup.

– Jag tycker faktiskt att Lantz är lika bra som Tobias Linderoth. Var jag svensk förbundskapten skulle jag ha båda i min VM-trupp, säger Laudrup.

Lantz – lika bra som Linderoth, enligt Laudrup.

I går möttes Bröndbys nummer 6 Marcus Lantz och FC Köpenhamns nummer 6 Tobias Linderoth.

Lantz vann. Hans Bröndby vann kvartsfinalen i danska cupen med 1–0 efter ett snyggt frisparksmål av Johan Elmander i förlängningen.

Och Lantz vann alla inbördes dueller mot Linderoth.

– Dom är väldigt lika som spelare. Båda spelar alltid med en hög lägstanivå. Du kan alltid räkna med en bra insats, säger Bröndbytränaren Laudrup och fortsätter:

– Man ser hur viktig Tobias Linderoth är för FCK och jag tycker att Marcus är lika viktig för oss. En som alltid för laget framåt om så det handlar om träning eller match.

Marcus Lantz har nobbat landslaget och har heller inte varit speciellt aktuell sen han hamnade i konflikt med Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg.

– Det är två år sen jag var med sist och inget som jag vill prata om. Då blir det att man gnäller. Jag gör mitt jobb här varje vecka och har gjort det bra under lång tid. Jag är nöjd med det, säger Lantz.

Perfekt ersättare

I VM skulle han vara den perfekte ersättaren ifall Lindroth skadas eller blir avstängd.

– Lantz är en vågbrytare på mittfältet. Men han kan spela fotboll också, det är viktigt. Han är inte en som är med bara för att andra ska kunna spela boll, säger Laudrup.

Marcus Lantz får ofta frågan om varför han inte är landslagsspelare längre.

– Det är många som sagt det här i Danmark och även i Tyskland men jag trivs utmärkt med hur jag har det för tillfället.

Har landslagsledningen tagit kontakt?

– Absolut inte.

Stefan Alfelt