Andersson hjälte – och syndabock

Kvittering på övertid - sedan började bottennappen

FOTBOLL

"Ljusvattnets Maradona" var matchens hjälte - i två minuter.

Sedan brände han en straff.

Och sänkte Hammarbys dröm om Royal League.

Foto: Jerker ivarsson
UTSLAGEN Petter Andersson räddade Hammarby till en förlängning i matchen mot FC Köpenhamn, men när det var dags för straffar missade Bajen samtliga tre.

Hammarby var tvungna att vinna med tre mål för att få ett nytt möte mot FC Köpenhamn. Det såg länge omöjligt ut. Hammarby skapade chans på chans i andra halvlek. Stolpträffar och frisparkar avlöste varandra men bollen vägrade gå.

Då klev han fram och gjorde allt rätt. Petter Andersson - "Ljusvattnets Maradona".

I 87:e minuten smällde han in

1-0 (1-2). Sex minuter senare, i tredje övertidsminuten fick han på en rökare och plötsligt satt det gyllene 2-0-målet (2-2).

- Ja, jag fick på en hygglig träff, flinar han efteråt.

Men leendet når inte ögonen.

- Fan, det känns så jävla bittert.

Drömmen över

För det var ju så att två mål inte räckte. Istället blev det straffläggning direkt efter slutminuten och plötsligt var de grönvitas självförtroende som bortblåst.

Lars Jacobsen inledde för Köpenhamn med en stenhård vrist och efter det gjorde inte Atiba Hutchinson och Razak Pimpong några misstag. Bajengrabbarna Max von Sclebrügge, Petter Andersson och Eric Fischbein svarade - med tre riktiga bottennapp.

Och plötsligt var drömmen över. Lika snabbt som den börjat.

- Ja, vad ska jag säga. Jag är så förbannad och ruggigt besviken. Men vi kanske inte skulle vinna, det hade kanske varit för bra, sa Andersson.

Tränare Anders Linderoth var bedrövad, men ändå nöjd.

- Vi gör en bra match. Vi har många chanser, men vi räcker inte till i straffläggningen. Det är bittert, men så är det i fotboll. Vi får se det här som ett styrkebesked inför serien.

AnnaMaria Jansson