Gubbarna försökte visa vägen

”Om inget fungerar är det bara att kriga”

FOTBOLL

TÖNSBERG

Förlust för IFK Göteborg, men det gamla gardet visade att de inte enbart vill stå vid sidan om när de yngre tar över klubben.

Niklas Alexandersson.

- Man måste hata att förlora, säger Niclas Alexandersson.

Lilleströms Olivier Occean satte tonen direkt när han i första anfallet gav Kalle Svensson en armbåge. Svensson kom aldrig tillbaka till 100 procent, och inte heller de andra ungtupparna nådde upp till normal kapacitet. Lilleströms fysiska spel tog bort Oscar Wendt, Marcus Berg och Andres Vasques.

I den andra halvleken, när ingenting såg ut att fungera, var det i stället de äldre spelarna i IFK Göteborg som steg fram och krigade.

- När det inte blir något spel, när ingenting fungerar, så är den sista utvägen bara att kriga kriga, säger Niclas Alexandersson.

Sprang på allt

Han sprang på allt. Och gav inte bort en millimeter. Liksom Magnus Johansson, som gav stackars Robert Koren en hockeytackling som gett matchstraff i OS. Och Jonas Wallerstedt och Thomas Olsson som glidtacklade sönder knäna på Tönsbergs konstgräs.

Det räckte inte, men det var en klar signal till de yngre.

- Lilleström visar våra brister. Vi har det svårt när vi möter fysiska lag. Vi spelar själva rätt så fysiskt, och då passar det oss bättre att möta spelande lag, fortsätter Alexandersson.

- Men det var en frustrerande matchbild, det blev ju aldrig något spel. Vi har mycket att jobba på när det gäller den här sortens spel.

Henrik Lundgren