"Vi var lite uddlösa”

Djurgården missade Royal League-finalen

FOTBOLL

FC Köpenhamn och Lilleström möts i finalen i Royal League.

Djurgården var inte i närheten av att nå dit.

1–3-förlusten på konstgräset i Södertälje i den första semifinalen gav inte utrymme för några baklängesmål i returen på Årsåsens stubbåker i Lilleström.

Det kom efter 23 minuter.

Pa Demba Tourray och Magnus Myklebust sprang från olika håll mot bollen.

Myklebust vann.

Djurgårdsmålvakten kapade Lilleströmanfallaren rakt över ena benet. En odiskutabel straff som Robert Koren via Tourrays ena hand placerade i ena hörnet.

Redan där gick ridån för Djurgården.

Det var tre mål fram till förlängning och fyra till final. Regerande svenska mästarna kom knappt i närheten av en kvittering under de resterande 70 minuterna. Tobias Hyséns skruvade frispark smet strax utanför stolpen i slutet av första halvlek, nye Quirinho hade en hygglig chans, liksom Johan Arneng på ännu en frispark – men mycket farligare än så framåt var inte stockholmarna.

Djurgårdens försök att spela sitt ofta vägvinnande kortpassningsspel var dömt att misslyckas bland tovorna och lerklumparna på den snabbt söndersprungna planen.

– Anfallssspelet blev för svårt. Den sista touchen, den sista passningen är svår när planerna ser ut så här, säger lagkaptenen Markus Johannesson till Kanal 5.

Tränaren Kjell Jonevret gav order om ett snabbare och rakare spel till andra halvlek, men några direkta förändringar var svåra att upptäcka efter pausen.

– Vi var lite uddlösa, men det är svårt att skapa målchanser i april. Man måste lyfta in mer när planerna ser ut så här. Men jag är inte orolig. Vi är starkare än någonsin i truppen och kommer väl förberedda till säsongen, säger Johannesson.

Svenskt deltagande blir det hur som helst i finalen den 6 april. Christoffer Andersson och Andreas Haddad ställs mot fjolårssegraren FC Köpenhamn med Marcus Allbäck och Tobias Linderoth.

Sportbladet - TT