Middlesbroughs mirakel

Vände 0–3 till 4–3 – klart för final i Uefacupen

Foto: GETTY IMAGES
VÄNDNINGEN Stuart Parnaby rusar fram för att gratulera 4–3-målskytten Massimo Maccarone efter miraklet på Riverside Stadium. ”Boro” vände 0–3 totalt till 4–3 i ett riktigt drama sent i går kväll.
FOTBOLL

Middlesbrough stod för en otrolig vändning när man på torsdagen tog sig till klubbens första final i Uefacupen.

”Boro” gjorde fyra raka mål, vände 0–3 till 4–3 totalt och publiken var i extas efter miraklet.

Gästande Steaua Bukarest såg ut ha säkrat en finalplats när Dorin Goian gjorde 2–0 efter knappa halvtimmen. Eftersom Bukarest vann hemma med 1–0 behövde engelsmännen göra fyra mål för att gå vidare.

Massimo Maccarones reducering i 33:e minuten gav visst hopp, Mark Vidukas 2–2 i 64:e tände publiken och när Chris Riggott satte 3–2 med knappa kvarten kvar blev den rödtröjade hemmapubliken galen.

Nickade till – i näst sista minuten

Men fortfarande behövdes ett mål till och i 89:e minuten nickade Maccarone in målet som innebar säsongens vändning i Europacupfotbollen.

Något målkalas bjöds däremot inte publiken i den andra semifinalserien på. Schalke-Sevilla i förra veckan blev mållöst och i torsdagens retur i Sevilla blev det inte heller något mål under de 90 ordinarie minuterna.

Först i den 100:e minuten kom målet som förde Sevilla till finalen. Ett kanonskott från vänster av Antonio Puerta betydde att Sevilla också nått sin första Uefacupfinal, en final som spelas i Eindhoven den 10 maj.

Sportbladet-TT ([email protected])