Drömmål när Brasilien vann

Med Messi i ryggen gjorde Kaká årets soloprestation: "Det var ett otroligt mål"

FOTBOLL

LONDON

Kaká snappade upp en misslyckad argentinsk passning och sprang.

Och fortsatte att springa.

Efter en rusch på 60 meter rullade han in helgens vackraste mål.

Foto: GettY IMAGES
Det började med en hörna ... sen tog Kakà fart och sprang. Och sprang. Och sprang. Och sprang. Och sprang. Och gjorde mål.

Den största fotbollsunderhållningen utspelades inte i de många EM-kvalmatcherna. Den bjöd istället två tilltufsade sydamerikanska stormakter på i norra London.

Mest imponerade ett "nytt" Brasilien. Utan de stora stjärnorna, bara tre återstod från VM-förlusten mot Frankrike, fick de som ratats chansen att glänsa.

Byttes in i andra halvlek

Och de spelade så som alla förväntade sig att Brasilien skulle spela i VM, med tempo och finess och inte statisk gåfotboll.

En av de som fick chansen var Elano, 25, som till vardags för en oglamorös tillvaro i Schaktar Donetsk i den ukrainska ligan. Han tackade för förtroendet med två mål, hans första i landslaget.

- För att lyckas måste man ha en stark grupp som jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål, sa den nye förbundskaptenen Dunga efter matchen.

Men till sist stal superstjärnan Kaká showen. Han byttes in en kvart in i andra halvlek och spelade efter några få minuter elegant fram till Elanos 2-0-mål.

Det var bara början.

"Fantastisk kontroll"

Med minuten kvar att spela snappade han upp en misslyckad passning från Argentinas Messi i mitten på egen planhalva.

Sedan satte han fart. Omgiven av tre argentinska spelare tog han sig fram till straffområdet utan att bollen var mer än några centimeter från hans fötter.

Där tog han två steg till höger och rullade iskallt bollen till vänster om den Argentinas målvakt en Roberot Abbondanzieri.

- Ett otroligt mål, fantastisk bollkontroll, sa förre storstjärnan Leonardo, nu expert på BBC.

Jens Kärrman