Grasshoppers grusade hoppet

Åtvid-tränaren: "Hur vi än spelat hade det sett likadant ut"

1 av 2 | Foto: MAGNUS WENNMAN
HUVUDET HÖGRE Sheriff Suma och Åtvidaberg nådde inte Grasshoppers höjder. 0-3 var till och med i underkant.
FOTBOLL

NORRKÖPING

Sagan är slut.

Åtvidaberg hade inte en chans mot Grasshoppers och blev krossade med 0-3 i hemmamötet i går.

- Vi skapade ingenting, säger mittfältaren Pontus Karlsson.

Efter att superettanlaget Åtvidaberg sensationell slagit ut norska serieledarna Brann i Uefacup-kvalet fanns det hopp om en ny bragd mot Grasshoppers.

Men redan efter tolv minuter hade schweizarna matchen i ett järngrepp. Diego León drog till från distans, ett skott som touchade på mittbacken Johan Niklasson och ställde Henrik Gustavsson i Åtvidabergsmålet.

- Den turen vi hade behövt för att ha en chans fick de i stället. Men jag kan inte säga något om resultatet. Hur vi än hade spelat hade matchen sett likadan ut, säger tränaren Kent Karlsson.

Efter 1-0-målet fick Grasshoppers det självförtroende de behövde för att spela ut. Åtvidaberg fick ägna resten av tiden att jaga boll och ska vara glada att det stannade vid 0-3.

Schweizarna radade upp chanser i 90 minuter, trots att man bytte ut sina två bästa spelare, León och Eduardo, redan i paus.

- Man ser vilken skillnad det är mellan ligorna. Vi fick ingen tid på oss alls medan de verkade ha hur mycket tid som helst. De är så bra med bollen så vi fick jaga hela tiden. Det är svårt. Vi skapade ingenting, säger Pontus Karlsson.

0-4? Knappast

Grasshoppers tränare, bulgariske legendaren Krassimir Balakov, var ödmjuk efteråt och passade på att berömma Åtvidaberg för deras inställning.

- De spelar i andraligan och ändå kommer de till en europacupmatch och försöker spela fotboll. Det återstår en match som måste spelas, vi får hoppas att vi inte förlorar med 4-0.

I stort var matchen en lugn historia. Den enda gången det egentligen hettade till var i slutet, när inhopparen Tommy Thelin trampade Grasshoppers-målvakten Fabio Coltorti i ansiktet i en närkamp.

Men även här lugnade känslorna ner sig ganska snabbt och efteråt var Coltorti omplåstrad ovanför ögat, men inte upprörd.

- Det kändes som en olycka, det är fotboll. Jag har ett jack, men jag är okej.

David Tanentsapf