Åtvidaberg utspelat igen

Förlorade returmötet med hela 5-0

FOTBOLL

Åtvidabergs utflykt i Europa är över.

För smällen på hemmaplan, 0–3, var ingenting mot torsdagens bortaretur mot Grasshoppers.

Till slut blev det förlust med 0–5 och Uefacupen går vidare utan några svenska lag.

Superettanklubben Åtvidaberg överraskade genom att som enda svenska klubb lyckas att ta sig vidare till tredje omgången. Väl där blev det dock inga fler överraskningar för Åtvidaberg, snarare en riktig kraschlandning. Chansen till avancemang var i praktiken över redan efter första matchen och returen i Schweiz mer en möjlighet att hålla ned siffrorna och njuta något av att få spela i Europa.

Men Åtvidabergsspelarna lyckades inget vidare.

Redan i 29:e minuten kom första målet för Grasshoppers, genom David Blumer, 2–0 kom två minuter senare och när Michel Renggli gjorde 5–0 i 67:e minuten var utklassningen definitiv.

Totalt 0–8 i målskillnad på de två matcherna var också en av de största hela Uefacupomgången och Åtvidaberg kan nu bara försöka att glömma det hela och koncentrera sig på seriespelet. Det är heller inte speciellt muntert just nu.

Under tiden som Uefacupäventyret pågått har Åtvidaberg på allvar blivit inblandat i bottenstriden av superettan. Klubben ligger just nu på kvalplats på samma poäng som Gif Sundsvall och Degerfors. I nästa omgång ställs man dessutom mot serieledande Trelleborg.

TT