Odense enda nordiska lag vidare i Uefa-cupen

Rosenberg gjorde två mål när Ajax vann

FOTBOLL

Martin Ericsson gjorde ett frisparksmål i bästa Beckhamstil, men Bröndby var ändå chanslöst mot Eintracht Frankfurt i Uefacupens tredje omgång. Den svenske mittfältarens mål betydde kvittering, det blev 2–2 i torsdagens returmöte på hemmaplan, men med 4–0 i bagaget blev det ett lätt avancemang för Frankfurt.

Markus Rosenberg gjorde två mål när Ajax hemmaslog norska Start med 4–0. Sammanlagt blev det hela 9–2 till Amsterdamlaget.

Norska Molde förmådde inte rubba Glasgow Rangers borta, efter 0–0 i första matchen. Rangers vann med 2–0.

Danska Randers hade förhoppningar om avancemang efter 1–2 i bortamötet med turkiska Fenerbahce. Men det blev förlust även hemma, 0–3.

Bara Odense klarade sig vidare till gruppspelet i Uefacupen av sex skandinaviska lag. Dansklaget vann hemma med 1–0 över Hertha Berlin och det räckte för att gå vidare med 3–2 sammanlagt. Mads Timm gjorde det avgörande målet i 62:a minuten, då han snappade upp en retur på brasilianaren Becharas frispark från 35 meter.

Mlada Boleslav från Tjeckien lyckades med konststycket att slå ut Marseille. Marseille hade 1–0 med sig och ledde med 2–1 med bara en halvtimme kvar och var då två mål upp. Men tjeckerna kvitterade, tog ledningen och Tomas Sedlacek gjorde 4–2 på tillägstid. Ridå för fransmännen.

Noterbart är att Panathinaikos gick vidare med 2–1 sammanlagt mot Zaporizjya från Ukraina. Det var efter 1–1 i hemmamötet som Panathinaikos svenske tränare Hasse Backe fick sparken.

TT