Henke – ”uppläxad” av egna chefen

Klubbdirektören förbannad över Royal League-sågningen: Turneringen är bra för oss

Foto: ARKIV
Inte överens Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg och Henrik Larsson har vitt skilda åsikter om Royal League.
FOTBOLL

Henrik Larsson sågade i helgen den nordiska satsningen på Royal League.

I går kvalificerade sig Helsingborg för spel i turneringen – och i dag får Henke ”skäll” av chefen.

– Vi blir förbannade över att det hela tiden ska fokuseras negativt kring Royal League. Turneringen är bra för oss både ekonomiskt och sportsligt, säger klubbdirektör Paul Myllenberg.

Trots 0–3 mot Häcken i säsongsavslutningen räckte Helsingborgs starka höstspurt under Stuart Baxters ledning till en fjärdeplats i tabellen – och spel i Royal League.

Turneringen mellan nordens bästa lag drar igång redan till helgen och den 18 november matchar HIF mot Rosenborg hemma på Olympia.

Helsingborgs fixstjärna Henrik Larsson verkade i en Sydsvenskan-intervju i helgen inte direkt överexalterad till spel mitt i vintern.

Henke: Det är en gåta hur man kan komma på något sådant här

– Det går ju knappt att spela en full säsong i Norden. Därför är det en gåta för mig hur man kan komma på något sådant här. Det finns varken väder eller planer. Det låter lite väl jobbigt och jag kan inte säga att Royal League är något jag längtar efter.

Sylvassa ord, för att komma från Larsson.

Den förre Barcelona-anfallaren är väl medveten om ligans ekonomiska värde för klubbarna, men ifrågasätter ändå upplägget.

– Visst handlar det om pengar, men är det värt det? Tv styr mer och mer, de förväntar sig att spelarna ska göra som de blir tillsagda, men vem tänker på konsekvenserna? Dessutom är folk inte intresserade av Royal League.

Efter den säkrade fjärdeplatsen verkar Helsingborg nu angeläget om att byta fokus. I ett pressmeddelande på klubbens hemsida under måndagen sågas Henke Larsson-utspelet.

HIF: Turneringen är bra för oss

Målvakten Daniel Andersson ser fram emot vinterspelet och förnekar att spelarna inte skulle vara sugna på Royal League.

– Jag vet att det stått så i media, men det är inte sant, och jag har inte sagt så i alla fall. Jag tycker att det ska bli kul att möta de nordiska topplagen.

Stuart Baxter:

– Royal League är klubbens satsning och vi ska representera Helsingborg på bästa möjliga sätt i turneringen. Vi ska samtidigt förbereda oss på bästa möjliga sätt till nästa års upplaga av allsvenskan.

Samtidigt publicerar Helsingborg även ett inlägg om biljettköp och lockar med sittplatsplåtar för 100 spänn – och klubbens pressmeddelande med rubriken ”Royal League – positivt för HIF" blev kort därefter toppnyhet på turneringens egen hemsida...

Anders Burström ([email protected])