Elfsborgs debutant sänkte AIK

Denni Avdic, 18, gav svenska mästarna flygande start i Royal League

Foto: Kamerapress
Succédebut Denni Avdic, 18, har precis gjort 1-0 för Elfsborg. Debutanten sköt sedan 2-0 i början av andra halvlek.
FOTBOLL

Elfsborg snuvade AIK på SM-guldet efter en sällan skådad guldkamp in på mållinjen.

När Royal League drog igång på allvar på söndagen passade boråsarna på att strö salt i såren på Stockholmarna genom att vinna med hela 4-0 på hemmaplan.

Målskytt två gånger om, blott 18-årige debutanten Denni Avdic.

Elfsborg har öppnat Royal League på bästa tänkbara sätt.

Det står klart efter söndagens premiär, då SM-tvåan AIK slogs tillbaka med klara 4-0 hemma på Borås Arena.

Trots att svenska mästarna saknade guldskytten Mathias Svensson och mittbacksresen Andreas Augustsson var man hela matchen numret större än motståndarna.

Succédebut av Avdic

1-0 kom i den 25:e minuten och det var Elfsborgs debutant Denni Avdic som nätade.

Finurligt framspelad av Stefan Ishizaki bredsidade 18-åringen bollen i mål.

– Turligt att han (AIK:s Daniel Arnefjord) missar bollen. Sedan var det bara att lägga in den. Men jag har spelat på den här nivån tidigare. Det är inget konstigt, sade 18-årige Avdic i pausen till Kanal 5. Avdic, som innan flytten till Elfsborg hann med att göra ett par A-lagsmatcher med danska storklubben Bröndby.

2-0 kom sju minuter in i andra halvlek. Åter igen blev Avdic målskytt. Den här gången sköt debutanten hårt och resolut vid Daniel Örlunds högra stolpe från sisådär 25 meter.

3-0 kom i den 52:a minuten. Martin Andersson kunde påpassligt nicka bollen i mål efter att Jon Jönsson seglat upp högst på en hörna och nickat i ribban.

Slutresultatet 4-0 kom sedan med knappt tio minuter kvar. Samuel Holmén fastställde förnedringen efter ett par kvicka finter och ett skruvat skott invid stolpen.

3 375 åskådare

Gästande AIK, för dagen skrudade i nytt, orange matchställ, agerade blekt matchen igenom och lyckades aldrig riktigt hota hemmalaget, trots en namnkunnig elva och ett piggt inhopp av Gabriel Özkan i paus.

– Vi får inte till det i dag och gör ingen toppmatch. Två snabba mål från dem i andra dödar matchen. Det finns självklart saker att analysera och sådant som vi tar med oss till framtiden, sade AIK:s tränare Rikard Norling till Kanal 5.

3 375 åskådare fanns på plats på Borås Arena för att följa matchen mellan årets SM-rivaler.

Jim Jaber