Henke Larsson med i Royal League-truppen

Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån
Henke spelar - trots allt Först sågade Henke Royal League - nu är han uttagen i truppen till Helsingborgs match mot Rosenborg.
FOTBOLL

HELSINGBORG

Roligt eller inte med fotboll mitt i höstrusket?

Oavsett vilket så finns Henrik Larsson med i Helsingborgs trupp till Royal League-premiären mot Rosenborg.

Helsingborg går in i turneringen hemma på Olympia på söndag, mot de norska mästarna som inledde Royal League redan den 9 november med 1-3 mot Brann.

Henrik Larsson finns med i truppen, trots att han tidigare uttryckt missnöje med en turnering där varken vädret eller planerna är direkt gynnsamma.

- Vi ska i varje match i Royal League försöka ställa upp med starkaste laget. Henke är redo för match, säger Helsingborgs assisterande tränare Hans Eklund i ett pressmeddelande från Royal League-organisationen.

- Men med tanke på det intensiva matchandet, vi har fem matcher i Royal League de närmaste tre veckorna, måste vi nog ändå rotera lite i laget.

Även Hammarby går in i turneringen i helgen. Den allsvenska trean ställs på lördag mot norska ligafyran Lilleström hemma på Söderstadion.

- Vi har hamnat i en mycket intressant grupp med lag som FC Köpenhamn och Bröndby. Det blir intressant att se hur Hammarby står sig i konkurrens med några av Skandinaviens absolut starkaste fotbollsklubbar, säger nye Hammarbytränaren Tony Gustavsson.

Läs Henkes utspel:

TT