Hulsker såg rött: ”För korta dobbar”

AIK tappade till oavgjort mot Vålerengen

FOTBOLL

I 75 minuter kontrollerade AIK matchen mot Vålerengen i Royal League. Men när Bernt Hulsker, som fjol blev mästare med Oslo-laget, utvisades kunde Vålerengen kvittera till 1–1 och rädda en poäng.

Bernt Hulskers utvisning blev omdiskuterad efter matchen. Wilton Figueiredo var på väg att springa sig fri då han blev fälld. Hetsige Hulsker skulle påtala för domaren Emil Laursen att fällningen var värt minst ett gult kort. Samtidigt som norrmannen närmade sig domaren tappade han balansen en aning och sprang in i Laursen.

Laursen tog omedelbart upp det röda kortet och en mycket besviken Hulsker fick lämna planen.

– Bernt hade lite för korta dobbar, han halkade och sprang in i domaren. Vi hade otur där och i stället för ett gult eller rött kort till dom blev det rött för oss och matchen svängde, sade AIK:s tränare Rikard Norling.

Bara tre minuter senare (78:e) kvitterade Vålerengen genom Jan Derek Sörensen på nick.

– Vi hann inte göra dom förändringar som krävdes efter utvisningen och det utnyttjade Vålerengen, sade Norling.

Sörensen var klart farligast i motståndarlaget och hade två bra chanser 20 minuter tidigare i matchen. Först nickade han i fritt läge rakt på AIK:s duktige målvakt Daniel Örlund. Halvminuten senare prickade samme man ribban.

– Jag tycker att 1–1 var rättvist, AIK var bättre i första halvlek medan vi skapade en hel del bra chanser i den andra, sade Vålerengens tränare Petter Myhre.

Det var klar AIK-dominans i första halvleken men Mats Rubarth och Figueiredo hade inte den rätta skärpan i avslutningarna.

Övertaget höll i sig i den andra halvleken och 1–0 kom rättvist efter 56 minuter. Figueiredo var som vanligt på hugget och kom fri med målvakten Öyvind Bolthof efter en perfekt passning av Hulsker. Skottet tog på en försvarare och bollen gick retfullt förbi Bolthof som var på väg åt fel håll

Det återstår fyra matcher i Royal League men AIK får svårt att ta sig vidare till kvartsfinal.

Dulee Johnson har skrivit på ett nytt kontrakt och det ska AIK vara glada över. Johnson är en genialisk passningsspelare som både kan slå korta, smarta passningar och långa precisa på 20-30 meter. Johnson var tillsammans med Örlund och Figueiredo AIK:s bästa spelare.

Målskytten Sörensen var klart bäst i Vålerengen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM