Maradona kämpar för sitt liv

Förd till sjukhus med hjärtproblem – vårdas i respirator

FOTBOLL

Diego Maradona, 43, fördes i natt akut till sjukhus.

Orsaken – allvarliga hjärtproblem.

– Maradona har blivit intagen och är under behandling, säger Maradonas privatläkare Alfredo Cahe.

I natt meddelades från sjukhuset att Maradona vårdas för hjärtsvikt i respirator efter ett andningsstillestånd.

Det var i går eftermiddag, argentinsk tid, som den före detta fotbollstjärnan blev plötsligt sjuk.

Tidigt på måndagsmorgonen meddelades från privatkliniken Suizo-Argentina att Maradona vårdas för högt blodtryck samt hjärtsvikt. Efter ett andningsstillestånd ligger han dessutom i respirator.

Fotbollsstjärnan, som medicineras för att stärka hjärtat, hålls nedsövd av läkarna.

Knarkproblem?

Sydamerikanska medier spekulerade i natt i huruvida nattens sjukhusvistelse går att sätta i relation till Maradonas narkotikamissbruk.

Maradonas personlige läkare, Alfredo Cahe, sa till nyhetsbyrån AP att sjukhusvistelsen inte har någonting med Maradonas missbruksproblem att göra.

Maradona – som av FIFA år 2000 utnämndes till tidernas bäste fotbollsspelare – har det senaste åren haft problem med både medicin- och drogmissbruk.

Det var efter att Maradona besökt fotbolls-arenan La Bombanera i Buneos Aires för att se sina före detta lagkamrater i Boca Juniors ta emot Nueva Chicago i den argentinska som hans tillstånd försämrades.

På väg hem efter Boca Juniors 2–0-seger ska Maradona ha klagat över buksmärtor.

Avgiftning

Redan under sin aktiva karriär beskylldes Diego Maradona för att missbruka så väl narkotika som alkohol. Sedan han avslutat sin aktiva karriär 1997 har Maradona åtskilliga gånger behandlats på olika avgiftningsklinker – bland annat på Kuba speciellt inbjuden av Fidel Castro.

Diego Armando Maradona har en enastående fotbollskarriär bakom sig med VM-guldet i Mexico 1986 som den absoluta höjdpunkten.

Rickard Westman, Mattias Larsson