”Chippen” på väg till Turkiet

FOTBOLL

Bänkad i Bolton.

Nu uppger turkiska medier att Christian Wilhelmsson är på väg till Galatasaray.

– Det kan säkert vara ett alternativ, säger hans pappa Thomas.

Foto: Stig-ÅKE JÖNSSON
Turkiet nästa?

Landslagsmittfältaren Christian Wilhelmsson är utlånad till Bolton från franska Nantes och är i stort behov av speltid. För att hans kontrakt över fyra år ska gälla krävs det att han spelar 20 matcher för Bolton den här säsongen.

Men hittills har det blivit minimalt med speltid och bara åtta matcher. Och sedan managern Sammy Lee sparkades och ersattes med Gary Megson ser läget tyngre ut.

Efter att ha gjort ett succéinhopp i 1–0-segern mot Derby den 2 januari blev ”Chippen” skickad till reservlaget.

Bänkad i dag – igen

– Han kom till träningen i tisdags. Då sa managern ”du ska inte träna i eftermiddag, utan spela match med reservlaget”. Christian fattade ingenting och till och med lagkamraterna undrade vad som stod på, säger Christians pappa Thomas.

I går kväll fick ”Chippen” reda på startelvan i dagens match mot Blackburn. Megson har återigen placerat honom på bänken.

– Man är rädd för att det blir lite politik i det med tanke på att kontraktet börjar gälla vid ett visst antal matcher. I och med att Bolton nyss har sålt Anelka kanske de i stället vill lägga pengarna på att värva en anfallare.

”Har inga kommentarer”

Enligt turkiska tidningarna Sabah, Fanatik och Hurriyet spekuleras det nu i att ”Chippen” är på väg till Galatasaray.

– Galatasaray är ett etablerat topplag och det kan säkert vara ett alternativ om det finns ett realistiskt intresse, säger Thomas som pratade med Christian på lördagskvällen.

Angående de turkiska ryktena hälsar ”Chippen” via sin pappa:

– Jag har fått reda på det ryktesvägen, men har inga kommentarer i nuläget.