Dagens Shaaban till Bajen: Fredrikstad öppnar för försäljning

FOTBOLL

Följetongen ”Rami Shaaban till Hammarby” rullar vidare.

Nu öppnar Fredrikstad för en försäljning.

– Positivt, säger Bajens manager Lasse Eriksson.

Rami kom tillbaka till Norge i tisdagskväll efter landslagets januariläger.

Under gårdagen tränade han med Fredrikstad samt hade ett möte med klubbens svenska tränare Anders Grönhagen som ville förhöra sig om Ramis framtidsplaner.

”Öppna för en dialog”

Enligt Grönhagen blev svaret ungefär det som det rapporterats om i svenska medier: att Rami på grund av sin sociala situation gärna vill flytta hem till Stockholm och Hammarby.

– Vi har sagt till Rami att vi är öppna för en dialog med intresserade klubbar, men vi vill givetvis ha rätt ersättning för att sälja.

– Det kan mycket väl bli så att Rami stannar kvar, han trivs bra och har ett år kvar på kontraktet. Skulle han flytta tänker vi inte värva något nytt, vi har två mycket lovande ungdomslandslagsspelare i truppen, säger Anders Grönhagen.

Måste sälja för att köpa

Hammarbys manager Lasse Eriksson om Grönhagens utspel:

– Det kan man ju tolka som positivt, att de vill ha en dialog. Men i dagsläget kan vi inte komma med något nytt förslag. Vi jobbar vidare på att försöka lösa det här eftersom vi vill ha Rami och Rami vill till oss. Det handlar om att hitta en finansiellt hållbar ekonomisk lösning, säger Eriksson som inte vill gå in på detaljer men enligt vad Sportbladet erfar handlar det om att göra en spelarförsäljning för att få loss de miljoner Fredrikstad kräver.