Björn Runström räddade poäng för Kaiserslautern

”Det känns väldigt skönt”

FOTBOLL

Ett ögonblick Björn Runström

....som efter en tung höst i går inledde vårsäsongen med att i 90:e minuten rädda en poäng åt sitt Kaiserslautern borta mot serieledarna Borussia Mönchengladbach.

Foto: Peter van den Berg

Den obligatoriska sportfrågan i sådana här lägen, hur känns det?

– Det känns väldigt skönt. Hela hösten var allmänt turbulent och vi behöver varje poäng vi kan få. För egen del var det dessutom väldigt viktigt för självförtroendet att få göra mål.

Ni ligger just nu på nedflyttningsplats till tyska tredjedivisionen. Vad är det som händer i anrika Kaiserslautern?

– Vi har ett väldigt ungt lag så ingen hade väl egentligen tippat oss i toppen. Men givetvis är säsongen en besvikelse. Vi har tappat en del onödiga poäng och även haft en hel del otur.

Hur ser du på din egen tid i klubben?

– Jag började väldigt bra och gjorde 3 mål på de första 4 matcherna. Sen blev jag skadad i en månad och efter det har det gått tungt. Därför var målet i dag extra viktigt för jag vet hur snabbt det kan vända.

Vad händer med dig när ditt lånekontrakt med Kaiserslautern går ut?

– Jag har ingen aning faktiskt och vill helst inte tänka på det nu heller. All fokus ligger på att hjälpa laget klättra i tabellen.

Har du pratat något med Roy Hodgson sedan han tillträdde som manager i Fulham?

– Nej, jag har inte haft någon som helst kontakt med Fulham den senaste tiden. Så att jag skulle återvända dit efter att mitt kontrakt här går ut känns som ett riktigt långskott.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt nu?

– Att få göra fler mål.

ARTIKELN HANDLAR OM