Kennedy: Han behövs i Ajax

Rasmus Lindgren hyllas av lagkamraterna efter debuten: Lugn spelare

FOTBOLL

Succé i debuten.

Och hyllad av lagkamraterna.

– Rasmus är precis en sådan spelare vi behöver i laget, säger Kennedy Bakircioglü.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Rasmus Lindgren vann svenskmötet mot Groningen.

Det går fort i fotbollsvärlden. Men Rasmus Lindgren har hängt med.

Skorna hade knappt torkat efter senaste matchen med Groningen innan han kastades in till vänster på Ajax mittfält mot Feyenoord.

Tillbaka i klubben som han representerat tidigare, gjorde han en riktigt lyckad comeback i går.

Slutklämmen på en insats utan misstag och bra initiativ var lyftningen på djupet fram till Klaas Jan Huntelaar som kunde fastställa 3–0 efter den framspelningen.

”Kan balansera spelet”

Kennedy Bakircioglü berömde sin nya lagkamrat efter matchen.

– Han gör en bra match. Jag har sett Rasmus tidigare och vet vad han går för. Vi behöver en spelare som han. Som kan ta det lite lugnt och balansera spelet, säger Kennedy.

I Ajax 4–3–3 blir rollen som Rasmus Lindgren får inte en lika renodlad ”Linderoth-roll” som i Groningen, men hans betydelse som defensiv kraft har ändå sin plats, menar Kennedy.

– Nu spelade han tillsammans med Gabri och så spelar ju vår ”nummer tio” framför. Men Rasmus balanserade bra där, vi har inte haft den lugna spelartypen som kunnat kontrollera spelet och behålla bollen inom laget, säger Kennedy, som själv gjorde en bra insats.

”Åker dit och gör allt”

Rasmus Lindgren, 23, lämnade Sverige och Landskrona utan att ha spelat en allsvensk match. Efter sin succé i Groningen och nu Ajax ut som en het kandidat till Tobias Linderoth, om han inte hinner komma tillbaka efter sin höftoperation.

I dag skulle Lindgren ha anslutit till det svenska landslaget i Turkiet, men han tvingades lämna återbud på grund av en känning i baksidan av låret.

FAKTA

LINDGRENS KARRIÄR – FRÅN BOIS TILL AJAX

Landskrona BoIS (–2002): Landskronakillen föddes 1984, är fostrad i BoIS och son till ungdomstränaren Bernt. Rasmus visade tidigt framfötterna i klubben och såldes till Ajax.

AFC Ajax (2003–2005): Spelade i klubbens ungdomslag.

FC Groningen (2005–2008): Spelade närmare 90 matcher för Groningen där han styrde mittfältet i en Linderothposition.

AFC Ajax (2008–): Succé direkt i Amsterdamklubben, spelade hela första matchen och låg bakom två av målen.