Missarna som kan sänka Hif

Tung start för Helsingborg – illa ute mot PSV

Foto: PETER DEJONG
FOTBOLL

En orsakad straff, ett tappat långskott.

Två tunga ingripanden av Daniel Andersson – och två tunga baklängesmål.

Helsingborg fick en tuff start i sextondelsfinalen mot PSV.

Efter succégruppspelet i höstas klev Helsingborg i kväll in i sextondelsfinalen och stormatchen i Uefa-cupen mot holländska PSV Eindhoven.

Skåne-laget upplevde en tuff första halvlek och två uppmärksammade ingripanden av målvakten Daniel Andersson som fällde laget.

Redan i den femte minuten, efter ett missförstånd i Hif-försvaret, tvingades Andersson kliva ut mot en fri Danko Lazovic och domaren uppfattade att målvakten träffade PSV-stjärnan på foten före bollen och dömde straff.

Andersson protesterade vilt och drog på sig ett gult kort, men var sen chanslös på Timmy Simons välslagna straff som borrade sig in vid högra burgaveln.

Razak Omotoyossi hade ett gyllene kvitteringsläge i den elfte minuten; efter en sylvass framspelning av Henrik Larsson löpte sig Benin-spelaren fri men Heurelho da Silva Gomes avvärjde läget med en kvick benparad.

I stället tvingades sportchefen Bosse Nilsson – som tagit klivet ned på golvet som tränare igen – se Danko Lazovic utnyttja en billig retur från Daniel Andersson och smälla upp 2–0 i nättaket i den 32:a minuten.

Ibrahim Afellay sköt från distans, Andersson såg ut att överraskas av bollbanan och lyckades inte hålla returen – ett misstag som Lazovic snabbt utnyttjade.

Under den andra halvleken jagade Helsingborg ett reduceringsmål för att få ett bättre utgångsläge inför returen hemma om en vecka, men ett bollsäkert hemmalag kontrollerade händelseutvecklingen och kunde bokföra 2–0.

ARTIKELN HANDLAR OM