Missarna fällde HIF

Andersson rasar mot domaren: ”Skrattade för att det var uselt filmat”

Andersson såg gult Danko Lazovic föll väldigt enkelt i Helsingborgs straffområde. Daniel Andersson skrattade gott åt den dåliga filmningen, men domaren tyckte inte att det var lika roligt. Han dömde straff för PSV och delade ut ett gult kort till målvakten Daniel Andersson. 1–0 var ett faktum. FOTO: SCANPIX
FOTBOLL

EINDHOVEN. Helsingborg rasade mot straffen som den cypriotiske domaren Costas Kapitanis skänkte PSV redan i matchens sjätte minut.

En straff som till och med sågades inom domarteamet.

– Fjärdedomaren tyckte det var ett felaktigt domslut, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson.

Olafur Skulason fick ingen bra bollträff när han skulle spela hem till Daniel Andersson. Darko Lazovic bröt in framför HIF-målvakten och dök efter en lätt beröring.

– När han går i backen skrattade jag nästan för jag tyckte det var så uselt filmat. Men domaren svalde det med hull och hår och ger dom en fantastisk öppning i matchen, säger Daniel Andersson.

Timmy Simons tidiga straffmål var värsta tänkbara start för HIF.

Släppte en retur

I andra halvlek klagade HIF-spelarna återigen vilt på domaren när cyprioten blåste frispark för en tackling av Marcus Lantz.

– Då kom fjärdedomaren och sa att det var en frispark, säger Bosse Nilsson som svarade domaren:

– Jag kan acceptera det, men straffsituationen, då?

– I know, I know, I know (jag vet, jag vet, jag vet), blev svaret enligt Bosse Nilsson.

Daniel Andersson blev huvudperson även vid 0-2 när han släppte retur på ett skott nästan rakt framifrån.

– Vid andra målet får skytten en fantastiskt bra träff. Bollen tar på Andreas Jakobssons sula, så att i stället för att komma mot huvudet på mig sitter den plötsligt i bröstet. Tyvärr så är en PSV-spelare först på bollen, säger Daniel Andersson.

Lazovic placerade säkert bollen utan chans för Andersson.

”Fantastisk match”

Men trots de två billiga baklängesmålen var HIF-spelarna positiva till sin egen insats.

– Vi gör en fantastisk match med tanke på vad vi hunnit spela i år. Tre träningsmatcher och sen åker vi hit och möter holländska ligaledaren och gör en ganska bra match, säger Henke Larsson som inte tror att det är kört ännu.

– 0–2 känns lite tungt med tanke på hur vi spelar. Å andra sidan är det inte omöjligt. Det är 90 minuter till, minst, som ska spelas i Helsingborg. Allting är möjligt. Vi skapar chanser men ibland sätter man dom, ibland sätter man inte dom.

Razak Omotoyossi hade de två bästa lägena men var inte tillräckligt kall för att utnyttja dem. Nu får HIF försöka att hitta skärpan till returen på Olympia.

– Vi är normalt sett bättre hemma i Helsingborg och kanske blir det snö och minus tio grader, vilket kan hjälpa oss. Förhoppningsvis kan vi nå upp till en högre tävlingsnivå på den vecka vi har till nästa match, säger Bosse Nilsson.

FAKTA

Missade ett friläge

1. I den femte minuten, efter ett missförstånd i HIF-försvaret, tvingades Andersson kliva ut mot en fri Danko Lazovic och domaren uppfattade att målvakten träffade PSV-stjärnan på foten före bollen och dömde straff, 1–0.

2. Razak Omotoyossi hade ett gyllene kvitteringsläge i den elfte minuten; efter en sylvass framspelning av Henrik Larsson löpte sig Benin-spelaren fri men Heurelho da Silva Gomes avvärjde läget med en kvick benparad. Minuterna senare sköt han i burgaveln.

3. Danko Lazovic utnyttja en billig retur från Daniel Andersson och smälla upp 2–0 i nättaket i den 32:a minuten. Ibrahim Afellay sköt från distans, Andersson såg ut att överraskas av bollbanan och lyckades inte hålla returen – ett misstag som Lazovic snabbt utnyttjade.

Så här går Helsingborg vidare:

Helsingborg måste vinna med tre mål på hemmaplan för att ha chans att avancera.