Trots hotet – Aragones stannar

Förbundet: Han har vårt fulla förtroende

FOTBOLL

Hårt kritiserad efter den kontroversiella petningen av Raul, ifrågasatt av Madrid-pressen – och redan på väg att bytas bort enligt läckor inom egna förbundet.

Spekulationerna om Luis Aragones framtid har varit många – men i dag kom beskedet att han stannar över EM.

– Förbundskaptenen är bestämd över att fortsätta sitt jobb tills EM 2008 är slut och han vet att han har RFEF:s fulla förtroende, säger det spanska fotbollsförbundet (RFEF) i ett uttalande.

Trots att kontraktet löper över sommarens EM har spansk media under de senaste veckorna rapporterat om att Aragones skulle kunna vara på väg att hoppa av uppdraget redan före mästerskapet – allt på grund av att den egensinnige 69-åringen hävdar att förbundskällor läckt uppgifter om vem som skulle kunna ta över förbundskaptensjobbet.

– Kanske är det bäst för dom att sparka mig, sa han inför förra veckans möte med Frankrike.

Han har många fiender

Fienderna, efter bland annat det kontroversiella beslutet att peta Real Madrid-anfallaren Raul och även lagkamraten Guti, är många och de stora Madrid-baserade tidningarna har gått extra hårt åt kaptenen.

I dag hölls ett möte mellan förbundet och Aragones – med ett lyckligt slut för de som tror att den nuvarande tränaren är rätt man att leda Spanien till framgång i sommar.

”Under dagens möte så rådde det total enighet gällande lagets mål och det förnyades en beslutsamhet att nå den framgång som vi alla vill ha för spansk fotboll”, skriver förbundet i ett uttalande.

FOTNOT. Spanien gruppspelar mot Lasse Lagerbäcks Sverige den 14 juni i Innsbruck.