Bergs sanslösa målform fortsätter

Ny succé i dag – på väg in i EM-truppen?

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Ny helg.

Ny succé.

Marcus Berg grymma målform håller i sig i holländska ligan – i dag sänkte EM-aktuelle forwarden VVV Venlo med två nya mål.

– Jag vet att Lagerbäck var nere och tittade på mig senast. Det är bara att kämpa vidare, jag vill ju spela EM, säger Berg till eurosport.se.

Förra helgen dundrade Berg in båda målen när Groningen 2–1-vann över AZ Alkmaar – och i dag producerade svensken ligamål nummer 14 och 15 när laget vann med 5–2 över bottenlaget Venlo.

Ettan för dagen gav Groningen ledningen med 2–1 efter 45 minuter.

– Mitt första mål var ett inspel från vänster där jag kom bakom backen och sköt på ett tillslag. Den satt i första, säger Berg till eurosport.se.

Det andra gav viktiga 4–2 och beskrivs som ett riktigt drömmål.

– Jag utmanade en-mot-en och tunnlade honom, det var snyggt. Sedan var jag fri med målvakten och la den bredvid honom.

Två nya mål – och en insats – som innebär att värdet på 21-åringen stiger än mer. Sportbladet avslöjade förra helgen att Berg just nu värderas till 100 miljoner kronor, men att det samtidigt finns en klausul i kontraktet som innebär att han kan lämna Groningen för en fastställd övergångssumma.

Mål 14 och 15 – ökar värdet

Fullträffarna i dag ger förstås fortsatt eko runt om i Holland och övriga fotbolls-Europa, och Berg var redan förra veckan inne på att flytt till en större klubb kan vara aktuell redan till sommaren.

–Jag har det väldigt bra och trivs i Groningen, men som många andra drömmer jag också om att spela i någon av de största ligorna, sa Berg till Sportbladet då.

Lagerbäck studerar jokrarna på plats

Samtidigt stärker formtoppen Bergs chanser att knipa en sista minuten-biljett till sommarens EM-slutspel. Förbundskaptenerna Lasse Lagherbäck och Roland Andersson befinner sig just nu på en turné runt om i Europa för att på plats granska spelarna som står på gränsen att slå sig in i EM-truppen.

Förra helgen såg Lagerbäck Berg live i AZ-matchen, ett besök som beskrivs som mycket lyckat.

– Det är stor skillnad att se matcherna live jämfört med tv, säger Roland Andersson. Man ser hur spelarna agerar i speciella situationer, hur formen och statusen i klubben är och vi kan träffa dem och få ett snack, säger Roland Andersson.

Berg själv fortsätter att kämpa om en EM-plats..

– Jag vet att Lagerbäck var nere och tittade på mig senast. Men det är väl ingen skillnad från sist. Det är bara att kämpa vidare, jag vill ju spela EM.

FAKTA

Så fortsätter förbundskaptenernas februari-turné

Söndag 24 februari

Luzern–Zürich

Lagerbäck (på plats).

Svenskar: Dusan Djuric, Andres Vasquez, Emra Tahirovic.

S Murcia–Real Valladolid

Andersson (på plats)

Svenskar: Henok Goitom.

Måndag 25 februari

La Manga

Andersson (på plats).

Bröndby–Rubin Kazan (plus ytterligare en match).

Totalt under 11 dagar: 12 matcher live på plats, ytterligare minst 4, 5 på tv.

ARTIKELN HANDLAR OM