Arsjavin: ”Vi var verkligen värda det här”

Zenits storstjärna nyckeln till segern

FOTBOLL

Zenit St Petersburg slog Glasgow Rangers – och Dick Advocaat fick ännu en titel.

Nyckeln till segern: Storstjärnan Andrej Arsjavin och supertränarens utskällning i paus.

– Han sa att vi måste vilja ha bucklan. Om vi inte brann för den är vi inte bra, säger Arsjavin.

Arshavin.

För Dick Advocaat var matchen extra speciell. Mellan 1998 och 2002 tränade holländaren Rangers. Efter matchen gratulerades han av Rysslands premiärminister Vladimir Putin.

– Jag är glad att vinna en sådan här titel. Det händer inte ofta i

livet. På det sättet som vi spelat i den här turneringen så var vi verkligen värda det här, säger Zenits tränare Dick Advocaat.

Svenske domaren Peter Fröjdfeldt hamnade i fokus i den första halvleken när han inte dömde straff för Glasgow Rangers. 1–0-skytten Denisov tog med handen i straffområdet, men Fröjdfeldt friade.

– Från sidan tycket jag att det såg ut som straff. Ibland får du med dig de där domsluten, ibland inte, säger Rangers tränare Walther Smith.

Straff eller inte. Zenits seger var odiskutabel. De ryska mästarna var klart bättre än Rangers på, Svennis hemmaplan, City of Manchester Stadium. Igor Denisov rullade in 1-0 i den 72:a minuten. På tilläggstid satte Konstantin Zyrianov ett känslosamt mål.

– Vi kontrollerade matchen från början. Vi anföll mer och var framgångsrika mot deras försvar. Vi visste att vi skulle vinna, säger Zenits och Rysslands storstjärna Andrej Arsjavin.

FAKTA

Uefacupen

Zenit St P2

G Rangers0